ΚΟΣΜΟΣ

Απεργούν οι Γερμανοί δημόσιοι υπάλληλοι

Απεργούν οι Γερμανοί δημόσιοι υπάλληλοι
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν οι Γερμανοί δημόσιοι υπάλληλοι προκειμένου να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση για...

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν οι Γερμανοί δημόσιοι υπάλληλοι προκειμένου να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση για τις αυξήσεις των μισθών τους κατά 3% τουλάχιστον.


Οι αεργίες ξεκίνησαν χθες στα κρατίδια Σάαρλαντ και Έσση, δημιουργώντας προβλήματα στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στα υπουργεία και στις τοπικές κυβερνήσεις, όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο Verdi, που εκπροσωπεί περίπου 600 χιλιάδες εργαζόμενους.


Σήμερα η απεργία θα επεκταθεί προς τα βόρεια του κρατιδίου της Ρηνανίας-Βεστφαλίας και την Τετάρτη στη Βαυαρία, στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, στο Αμβούργο, στην Κάτω Σαξονία και στη Βρέμη.


Ένας νέος γύρος διαλόγου που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή αναβλήθηκε, καθώς οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να παρουσιάσουν τις οικονομικές τους προτάσεις. Ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών της Κάτω Σαξονίας, είναι προγραμματισμένος για τις 9 Μαρτίου.