ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Ζητά συνεργασία από τους δημοσιογράφους για τις διαδηλώσεις

Κίνα: Ζητά συνεργασία από τους δημοσιογράφους για τις διαδηλώσεις
«Κατανόηση και συνεργασία» ζήτησαν οι αρχές της Κίνας από τους δημοσιογράφους, όπως επίσης και τήρηση των νόμων που ισχύουν στην χώρα. «Η...

«Κατανόηση και συνεργασία» ζήτησαν οι αρχές της Κίνας από τους δημοσιογράφους, όπως επίσης και τήρηση των νόμων που ισχύουν στην χώρα. «Η αστυνομία διένειμε οδηγίες και οι δημοσιογράφοι οφείλουν να δείξουν κατανόηση και να συνεργασθούν», δήλωσε η Τζιάνγκ Γιου, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.


Η Κίνα, η οποία κατηγορείται ότι εμπόδισε δια της βίας τον Τύπο να καλύψει τις "συγκεντρώσεις του γιασεμιού", που αντλούν την έμπνευσή τους από τις εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο, εξέδωσε αυτές τις οδηγίες για να μπορέσει να διατηρήσει την τάξη στο εσωτερικό της.

«Οι ξένοι δημοσιογράφοι οφείλουν να σεβασθούν τους ισχύοντες στην Κίνα νόμους και κανόνες...Το Πεκίνο είναι μία πολύ μεγάλη πόλη με τεράστιο πληθυσμό. Είναι σημαντική η διατήρηση της τάξης», δήλωσε η εκπρόσωπος.


Στις πόλεις όπου είχαν οργανωθεί "συγκεντρώσεις του γιασεμιού" το περασμένο και το προπερασμένο σαββατοκύριακο , οι αρχές έδειξαν ότι είναι αποφασισμένες να καταστείλουν εν τη γενέσει της κάθε μορφή διαμαρτυρίας, αναπτύσσοντας εκατοντάδες ένστολους και μη αστυνομικούς και εμποδίζοντας τους δημοσιογράφους να καταγράψουν εικόνες.


Δημοσιογράφος του Bloomberg News στην Κίνα ξυλοκοπήθηκε την Κυριακή από μέλη των δυνάμεων ασφαλείας στο Πεκίνο, όπου κάλυπτε την πρόσκληση σε συγκέντρωση.