ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση σε σχολείο που δέχεται κορίτσια στο Αφγανιστάν

Επίθεση σε σχολείο που δέχεται κορίτσια στο Αφγανιστάν
Δεκαπέντε μαθήτριες, ηλικίας 18 έως 20 ετών, τραυματίσθηκαν σήμερα έπειτα από επίθεση...

Δεκαπέντε μαθήτριες, ηλικίας 18 έως 20 ετών, τραυματίσθηκαν σήμερα έπειτα από επίθεση που δέχθηκε από μαχητές Ταλιμπάν το λύκειό τους, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, με αυτόματα όπλα και χειροβομβίδες, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Οι επιτιθέμενοι εκτόξευσαν δύο χειροβομβίδες και άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα. . . δεκαπέντε μαθήτριες τραυματίσθηκαν, ορισμένες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση», τόνισε ο αστυνομικός.

Το ένα από τα θύματα τραυματίσθηκε από τις σφαίρες, τα υπόλοιπα από τα θραύσματα των χειροβομβίδων.

Ορισμένες από τις μαθήτριες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, τόνισε σε τηλεφωνική επαφή με το Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματικός της αστυνομίας του Μαρντάν, Χάλιντ Νασίμ.

Οι κοπέλες συμμετείχαν σε γιορτή του σχολείου τους, του μοναδικού που δέχεται κορίτσια στο Μαρντάν, που δεν απέχει πολύ από τη ζώνη των φυλών, στην οποία βρίσκουν καταφύγιο ομάδες των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών αντικατασκοπίας στην περιοχή επιβεβαίωσε την επίθεση, αποδίδοντάς την στους Ταλιμπάν, οι οποίοι μετά την πράξη τους διέφυγαν.

Παρά το γεγονός ότι ουδείς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, οι Ταλιμπάν είναι γνωστό πως αντιτίθενται στην εκπαίδευση και την εργασία των γυναικών και συχνά πλήττουν σχολεία στην περιοχή αυτή.