ΚΟΣΜΟΣ

Οι μάγισσες της Ρουμανίας "νίκησαν" το κοινοβούλιο

Οι μάγισσες της Ρουμανίας "νίκησαν" το κοινοβούλιο
Οι ρουμάνοι βουλευτές καταψήφισαν σήμερα το νομοσχέδιο που φιλοδοξούσε «να καταπολεμήσει...

Οι ρουμάνοι βουλευτές καταψήφισαν σήμερα το νομοσχέδιο που φιλοδοξούσε «να καταπολεμήσει τις καταστροφικές συνέπειες της μαγείας», ένα κείμενο που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των πολυάριθμων πρακτικών μαγισσών και μαντισσών της χώρας, ανακοινώθηκε από κοινοβουλευτικές πηγές.

Το νομοσχέδιο, του οποίου εμπνευστής υπήρξε ο βουλευτής του κυβερνητικού Δημοκρατικού-Φιλελεύθερου Κόμματος (PDL) Αλίν Ποποβίτσιου, φιλοδοξούσε να «ρυθμίσει τις μυστικιστικές πρακτικές, προκειμένου να προστατεύσει τους εξαπατημένους πολίτες από τους μάντεις, οι οποίοι προβάλλουν ένα ψεύδος ως αλήθεια και ένα πραγματικό γεγονός ως ψεύδος».

Βάσει του κειμένου του νομοσχεδίου, τα «πρόσωπα που εξασκούν μυστικιστικές-πνευματιστικές πρακτικές» οφείλουν να αποκτήσουν νόμιμες άδειες εξάσκησης επαγγέλματος, να πληρώνουν φόρους και να ανήκουν σε επαγγελματική οργάνωση.

«Είμαι απογοητευμένος, σκοπός του νομοσχεδίου ήταν να προστατεύσει τους εξαπατημένους από τους αυτόκλητους μάγους. Η πρωτοβουλία δυσαρέστησε πολλά πρόσωπα, τα οποία είχαν απειλήσει να κάνουν μάγια ώστε να αποτύχει. Και φαίνεται πως το κατόρθωσαν», τόνισε ο Ποποβίτσιου.

Από την πλευρά της, η ίδια η κυβέρνηση είχε προτείνει στους βουλευτές να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, εκτιμώντας πως η έγκρισή του θα σήμαινε τη «νομιμοποίηση της μαγείας».

Ο Ποποβίτσιου ωστόσο δήλωσε πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προσπάθειά του και πως θα αναζητήσει «έναν άλλο τρόπο» για να αποσπάσει την έγκριση του Κοινοβουλίου.

Διαβάστε επίσης:

Οι Μάγισσες της Ρουμανίας «καταριούνται» την κυβέρνηση