ΚΟΣΜΟΣ

«Πράσινο φως» για 14 νέες κατοικίες στη ανατολική Ιερουσαλήμ

«Πράσινο φως» για 14 νέες κατοικίες στη ανατολική Ιερουσαλήμ
Ο δήμος της Ιερουσαλήμ έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή 14 νέων διαμερισμάτων σε ένα κτίριο που παλιά ήταν αστυνομικό τμήμα στην...

Ο δήμος της Ιερουσαλήμ έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή 14 νέων διαμερισμάτων σε ένα κτίριο που παλιά ήταν αστυνομικό τμήμα στην κατεχόμενη και προσαρτημένη ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Πέπε Αλαλού. "Τα 14 διαμερίσματα αυτά αναμένεται να κατασκευαστούν στη συνοικία Ρας αλ 'Αμουντ σε οικόπεδο που ανήκει σε μια οργάνωση ορθόδοξων εβραίων η οποία ζητεί επίσης άδεια για την ανέγερση ακόμη 104 κατοικιών στο ίδιο οικόπεδο", δήλωσε ο Αλαλού, μέλος του αριστερού κόμματος Μερέτζ. "Καταδικάζω απερίφραστα αυτή την έγκριση ανέγερσης κατοικιών που θέτει ένα πραγματικό πρόβλημα", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χααρέτζ, οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου σχεδιάζουν την ένωση του νέου αυτού συγκροτήματος με το ήδη υπάρχον λίγο πιο μακριά, στην ίδια συνοικία, όπου ζουν 100 οικογένειες στον εβραϊκό οικισμό Μάαλε Ζεϊτίμ.

Από το 1967, στον Πόλεμο των Εξι Ημερών οπότε κατέλαβε την ανατολική Ιερουσαλήμ, το Ισραήλ έχει χτίσει εκεί 12 εβραϊκούς οικισμούς όπου ζουν τουλάχιστον 200.000 Ισραηλινοί, δίπλα σε 270.000 Παλαιστίνιους, ενώ θεωρεί ότι το σύνολο της πόλης είναι η "αιώνια και αδιαίρετη πρωτεύουσά του".

Η προσάρτηση αυτή ουδέποτε αναγνωρίστηκε από τη διεθνή κοινότητα που θεωρεί την ανατολική Ιερουσαλήμ κατεχόμενο έδαφος, ενώ οι Παλαιστίνιοι προσδοκούν να την ανακηρύξουν πρωτεύουσα του μελλοντικού τους κράτους.

Πηγή: newscode.gr