ΚΟΣΜΟΣ

Στη σκιά του σκανδάλου ζει η Γερμανία

Στη σκιά του σκανδάλου ζει η Γερμανία
Βαρύ πλήγμα δέχτηκε η Άνγκελα Μέρκελ και το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα που ηγείται (CSU) όταν...

Βαρύ πλήγμα δέχτηκε η Άνγκελα Μέρκελ και το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα που ηγείται (CSU) όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με τον γερμανό αριστοκράτη (και πολύ αγαπητό στον γερμανικό λαό) Καρλ Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ. Ο Γκούντεμπεργκ ο οποίος θεωρείται από τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς της χώρας , επιτυχημένος οικογενειάρχης αλλά προέβη σε ένα τεράστιο σφάλμα.

Αρκετά από τα αποσπάσματα της διατριβής που κατέθεσε συνιστούν «ασύστολη λογοκλοπή» και «απάτη», σύμφωνα με τον καθηγητή Νομικής Αντρέας Φίσερ-Λεσκάνο, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Η διατριβή του είχε αντικείμενο συγκρίσεων σε νομικά θέματα ανάμεσα σε Ε.Ε. και Η.Π.Α., τα οποία ήταν σχεδόν όμοια με ήδη δημοσιευμένα κείμενα και θεωρήθηκαν πνευματική κλοπή καθώς δεν ανέφερε πηγές.
«Η αντιγραφή άλλων κειμένων εμφανίζεται σε όλη τη διατριβή και αφορά όλο το περιεχόμενό της», είπε ο Φίσερ-Λεσκάνο.

Ο πολιτικός Καρλ Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ κατείχε μάλιστα τον διακεκριμένο τίτλο του Δόκτορα, ο οποίος και του αφαιρέθηκε ύστερα από την αποκάλυψη του σκανδάλου.

Ο γερμανικός τύπος ασχολείται καθημερινά με το συγκεκριμένο θέμα και η γερμανική κοινή γνώμη έχει μουδιάσει καθώς ο Γκούτενμπεργκ, εθεωρείτο ένα «ανερχόμενο αστέρι» και η μεγάλη ελπίδα της γερμανικής πολιτικής σκηνής.

Δείτε επίσης: Μίνι ανασχηματισμός στη Γερμανία
Δείτε επίσης: Ο διάδοχος του Γκούτενμπεργκ