ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Νέα αναβολή στη δίκη του Ρέιμοντ Ντέιβις

Πακιστάν: Νέα αναβολή στη δίκη του Ρέιμοντ Ντέιβις
Ακόμα μία αναβολή για τις 8 Μαρτίου πήρε η δίκη του Αμερικανού Ρέιμοντ Ντέιβις ο οποίος κατηγορείται για το φόνο δυο νεαρών Πακιστανών...

Ακόμα μία αναβολή για τις 8 Μαρτίου πήρε η δίκη του Αμερικανού Ρέιμοντ Ντέιβις ο οποίος κατηγορείται για το φόνο δυο νεαρών Πακιστανών ενώ βρισκόταν, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, σε νόμιμη άμυνα.

Ο Ντέιβις παρουσιάστηκε ενώπιον ενός πρωτοβάθμιου δικαστηρίου της φυλακής υψίστης ασφαλείας όπου κρατείται στη Λαχόρη. Η δίκη του είχε ήδη αναβληθεί στις 25 Φεβρουαρίου. Σήμερα, το δικαστήριο απέρριψε για μια ακόμα φορά το αίτημα του κατηγορούμενου να αφεθεί ελεύθερος επικαλούμενος διπλωματική ασυλία.

Μόνο το Ανώτατο Δικαστήριο της Λαχόρης θα αποφανθεί, στις 14 Μαρτίου, εάν χαίρει ή όχι διπλωματικής ασυλίας ο Ντέιβις, πρώην μέλος των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, τον οποίο οι πακιστανικές αρχές παρουσιάζουν ως πράκτορα που εργαζόταν με συμβόλαιο για τη CIA.

Ο δικηγόρος του Ντέιβις υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του δεν μπορεί να δικαστεί για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, εάν το Ανώτατο Δικαστήριο δεν αποφανθεί για το θέμα της ασυλίας του.

Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Ισλαμαμπάντ.