ΚΟΣΜΟΣ

Διαδηλωτές σκοτώθηκαν στην Υεμένη

Διαδηλωτές σκοτώθηκαν στην Υεμένη
Συνεχίστηκαν και σήμερα οι συγκρούσεις στην Υεμένη, με τέσσερις διαδηλωτές να...

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι συγκρούσεις στην Υεμένη, με τέσσερις διαδηλωτές να πέφτουν νεκροί από τα πυρά του στρατού στα βόρεια της πρωτεύουσας Σαναά.

Στην υπόλοιπη χώρα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν ζητώντας –οι περισσότεροι- την αποχώρηση του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ. Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν επίσης οι υποστηρικτές του Σάλεχ.

Η σημερινή ημέρα είχε ονομαστεί «Παρασκευή της συνοχής» από τους ακτιβιστές για να τονιστεί η ενότητα στις διεκδικήσεις των διαδηλωτών, μετά τις φήμες που διαδόθηκαν για διαιρέσεις στις τάξεις τους. Μπροστά στο πανεπιστήμιο της Σαναά δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο κατά τη συλλογική προσευχή, ενώ παρόμοιο ήταν το σκηνικό και σε άλλες πόλεις, στην Τάιζ, νότια της πρωτεύουσας, και στην Χοντέιντα στα δυτικά.

Στην πόλη Άντεν, που έχει σημαδευτεί από πολλά βίαια επεισόδια, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις νεκρώσιμες ακολουθίες τριών διαδηλωτών, που σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας τις προηγούμενες ημέρες. Το πλήθος φώναζε «Φύγε Άλι» και «ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος».

Από τις 27 Ιανουαρίου έχουν χάσει τη ζωή τους 27 άνθρωποι στις διαδηλώσεις της Υεμένης, σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας.