ΚΟΣΜΟΣ

«Ο αιγυπτιακός στρατός κήρυξε τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας»

«Ο αιγυπτιακός στρατός κήρυξε τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας»

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Αιγύπτου, Χισάμ Μπαρακάτ, εξέδωσε απόφαση με την οποία ζητείται η σύλληψη του ανώτατου ηγέτης της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας», Μοχάμεντ Μπάντιε και οκτώ άλλων ηγετικών φυσιογνωμιών της «Αδελφότητας».

Το ένταλμα εκδόθηκε λίγες ώρες μετά την προτροπή του υπουργού Άμυνας, Αμπντέλ Φατάχ Σίσι προς τους Αιγυπτίους να κατέβουν στους δρόμους και να υποστηρίξουν το στρατό στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».

Οι ηγέτες της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» κατηγορούνται για «υποκίνηση βίας με χρήση όπλων».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Αιγύπτου, Αχμέντ Μασλαμάνι, δήλωσε: « Η Αίγυπτος ξεκίνησε το δικό της πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».

Ο πόλεμος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην περιοχή του Σινά, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «al- masry al-youm», από τη στιγμή του πραξικοπήματος στις 30 Ιουνίου, στο Σινά έχουν σκοτωθεί 41 στρατιώτες και 7 πολίτες, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 111.

Χθες στο Ελ Αρίς έγιναν ταυτόχρονες επιθέσεις στη συνοικία Ρις στα ανατολικά, στη Λέσχη Αξιωματικών στα δυτικά και στο δρόμο του αεροδρομίου που είναι το ξενοδοχείο Siani Sun, όπου εκείνη τη στιγμή γίνονταν σύσκεψη εκπροσώπων της αστυνομίας και της εθνικής τράπεζας.

Στις βόρειες παρυφές της πόλης έγιναν αψιμαχίες όπου τραυματίστηκαν μαχητές της αντίστασης, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Γάζα, σύμφωνα με το στρατό.

Στο σημείο ελέγχου στην είδοσο της Αλ Αρίς ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε και αρκετοί Αιγύπτιοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους.

Επιθέσεις επίσης πραγματοποιήθηκαν κατά των δυνάμεων ασφαλείας από πέντε ενόπλους. Ο αιγυπτιακός στρατός διατείνεται ότι οι επιτιθέμενοι χρησιμοποίησαν αντιαεροπορικά σύμπλοκα SAM-7.

Σήμερα το πρωί έγινε επίθεση πάλι στο αεροδρόμιο του Ελ Αρίς και με ένα RPG καταστράφηκε ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού του αιγυπτιακού στρατού.