ΚΟΣΜΟΣ

Πρότεινε απαγόρευση κυκλοφορίας στις εγκύους

Πρότεινε απαγόρευση κυκλοφορίας στις εγκύους

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί στην Τουρκία η δήλωση δικηγόρου πως οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να κυκλοφορούν δημοσίως , με την αιτιολογία ότι δεν συνάδει με τους καλούς τρόπους η επίδειξη της εγκυμοσύνης και είναι, επιπλέον, αντιαισθητικό θέαμα.

Ο ειδικός για θέματα ισλαμικού μυστικισμού, δικηγόρος Ομέρ Τουγρούλ Ινάντσερ, μετά τις δηλώσεις του επιχείρησε να απαντήσει και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο λέγοντας: "Ακόμη και στους χώρους εργασίας δίνουν νόμιμη άδεια τοκετού στις εγκύους. Αυτό όμως το κάνουν για να καθίσουν σπίτι τους και όχι για να κυκλοφορούν στους δρόμους".

Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της χώρας ανακοίνωσε πως δεν τίθεται θέμα να μην βγαίνουν έξω οι έγκυες. Ωστόσο, οι κυοφορούσες που κυκλοφορούν θα πρέπει να προσέχουν την περιβολή τους και δεν πρέπει να φοράνε ενδυμασίες που αφήνουν ακάλυπτη την κοιλιά και την πλάτη τους.

Από την πλευρά της η βουλευτής της αντιπολίτευσης Μπινάζ Τοπράκ είπε ότι οι διακρίσεις και η βία εναντίον των γυναικών πηγάζουν από τέτοιες αντιλήψεις. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Εθνικιστικής Κίνησης από την πλευρά του αναρωτήθηκε "πως είναι δυνατόν να είναι ντροπή να κυκλοφορούν στους δρόμους οι έγκυες και δεν είναι ντροπή όταν ο πρωθυπουργός της χώρας ζητά από τον κόσμο να κάνει τρία ή πέντε παιδιά".