ΚΟΣΜΟΣ

The Times: Ανοικτή επιστολή διεθνών προσωπικοτήτων προς Ερντογάν

The Times: Ανοικτή επιστολή διεθνών προσωπικοτήτων προς Ερντογάν

Προσωπικότητες παγκοσμίου φήμης, καταλαμβάνοντας μία ολόκληρη σελίδα στην εφημερία «The Times», δημοσιοποιούν ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξέφρασε έντονη κριτική κατά των βίαιων ενεργειών των αρχών και την αστυνομική βία στη χώρα, κατά τη διάρκεια των μαζικών διαδηλώσεων για την υποστήριξη του πάρκου Gezi στην Κωνσταντινούπολη.

Η επιστολή υπογράφεται από 30 προσωπικότητες παγκοσμίου φήμης διανοούμενους και καλλιτέχνες τονίζοντας ότι η Τουρκία είναι μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών.

Εφιστάται η προσοχή στις εντολές του Ερντογάν, που οδήγησαν στο θάνατο πέντε (5) αθώων πολιτών που μπορούν να θεωρηθούν ως επαρκές στοιχείο για κατάθεση μήνυσης στο Στρασβούργο.

Όπως τονίζεται από τον υπογράφοντα παγκοσμίου φήμης Τούρκο πιανίστα Φαζίλ Σαΐ στην ανοικτή επιστολή, εξηγεί ότι ο στόχος του ήταν να αντιταχθεί αποφασιστικά στη βία που οδήγησε στο θάνατο των πέντε ατόμων και η απώλεια όρασης σε άλλα ένδεκα (11) άτομα από τη χρήση των δακρυγόνων της αστυνομίας εναντίον τους και των τραυματισμό 8.000 ατόμων.