ΚΟΣΜΟΣ

Αύξηση των προσφύγων της Λιβύης προβλέπει η Τυνησία

Αύξηση των προσφύγων της Λιβύης προβλέπει η Τυνησία
Νέο κύμα χιλιάδων προσφύγων από τη Λιβύη αυτό το σαββατοκύριακο περιμένει η Τυνησία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της τυνησιακής Ερυθράς...

Νέο κύμα χιλιάδων προσφύγων από τη Λιβύη αυτό το σαββατοκύριακο περιμένει η Τυνησία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της τυνησιακής Ερυθράς Ημισελήνου. Την Παρασκευή σχεδόν 3.000 πρόσφυγες με καταγωγή από το Μπανγκλαντές, τη Σομαλία, την Γκάνα, το Βιετνάμ, πέρασαν πεζοί από τα σύνορα με την Τυνησία.
"Υπολογίζουμε πως θα επαναληφθεί το φαινόμενο των 10.000 προσφύγων την ημέρα", τόνισε ο Μονζί Σλιμ.

"Οι πρόσφυγες περιμένουν στις κοντινές στα σύνορα πόλεις. Γνωρίζουν ότι χιλιάδες άνθρωποι συνωστίζονται στη γραμμή των συνόρων και περιμένουν να απορροφηθούν αυτοί για να προχωρήσουν", πρόσθεσε ο ίδιος και διευκρίνισε πως "οι περισσότεροι Αιγύπτιοι έχουν απομακρυνθεί".

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, μέχρι σήμερα το μεσημέρι δεκάδες πρόσφυγες από το Μπανγκλαντές, τη Σομαλία, το Βιετνάμ και την Γκάνα είχαν διασχίσει τα σύνορα των δύο χωρών.

Ο τυνησιακός στρατός και τα Ηνωμένα 'Έθνη έχουν στήσει έναν πρόχειρο καταυλισμό στα σύνορα, όπου περίπου 15.000 περιμένουν να τους επιτραπεί να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Περισσότεροι από 172.000 άνθρωποι έχουν περάσει τα σύνορα της Λιβύης προς την Τυνησία και την Αίγυπτο την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΟΗΕ.