ΚΟΣΜΟΣ

Ετοιμάζεται στην Αυστραλία το μεγαλύτερο πάρκο δεινοσαύρων

Ετοιμάζεται στην Αυστραλία το μεγαλύτερο πάρκο δεινοσαύρων

Το μεγαλύτερο πάρκο δεινοσαύρων ετοιμάζεται να κατασκευαστεί στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, καθώς ο μεγιστάνας Κλάιβ Πάλμερ έπεισε το τοπικό συμβούλιο και πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει το μεγαλεπήβολο σχέδιό του. Με μία προϋπόθεση, βέβαια, οι δεινόσαυροι δεν θα κάνουν... θόρυβο και δεν θα μην ξεσηκώνουν τη γειτονιά.

Το τοπικό συμβούλιο του Sunshine Coast ψήφισε ομόφωνα και ενέκρινε τα σχέδια του Πάλμερ.

Το πάρκο που θα ονομαστεί «Palmersauria» θα δημιουργηθεί στο θέρετρο του Πάλμερ. Εκεί θα φιλοξενηθούν 149 πιστά αντίγραφα δεινοσαύρων σε πραγματικό μέγεθος, τα οποία θα κάνουν παρέα στον τυραννόσαυρο Ρεξ με το όνομα Τζεφ που βρίσκεται ήδη στη συλλογή του Πάλμερ. Στο πάρκο θα υπάρχει, επίσης, μουσείο με αυτοκίνητα – αντίκες.

Οι δεινόσαυροι θα βρυχώνται, αλλά ο ήχος που θα βγάζουν δεν θα ξεπερνάει την ένταση των πέντε ντεσιμπέλ, σύμφωνα με τις υποδείξεις του συμβουλίου.

Επίσης, τα μέλη του έλαβαν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι η λειτουργία του πάρκου δεν θα αποτελέσει κίνδυνο για το περιβάλλον και ότι οι δεινόσαυροι που θα φιλοξενηθούν δεν θα ξεπερνούν τα έξι μέτρα ύψος.

«Τα νέα αυτά αξιοθέατα (πάρκο και μουσείο) θα βρίσκονται μέσα στο θέρετρο του Πάλμερ και έτσι δεν θα επηρεάσουν τον χαρακτήρα της περιοχής» ανέφεραν τα μέλη του συμβουλίου.

Τον περασμένο Απρίλιο ο μεγιστάνας ανακοίνωσε την ναυπήγηση του νέου «Τιτανικού». Στόχος του είναι ο νέος «Τιτανικός» να σαλπάρει το 2016 από το Λονδίνο με προορισμό τη Νέα Υόρκη.