ΚΟΣΜΟΣ

Απέδρασε κι άλλος «Ροζ Πάνθηρας»

Απέδρασε κι άλλος «Ροζ Πάνθηρας»

Απέδρασε στην Ελβετία από τη φυλακή ένα εκ των μελών της συμμορίας των "Ροζ Πανθήρων", κλεφτών κοσμημάτων, ενώ συνεργοί του πυροβόλησαν κατά των φρουρών της πύλης του σωφρονιστικού καταστήματος.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες Αρχές, πρόκειται για το τρίτο μέλος των "Ροζ Πανθήρων" που καταφέρνει να ξεφύγει από ελβετική φυλακή. Ο συγκεκριμένος δραπέτης με Βοσνιακής υπηκοότητας, είχε εκτίσει ποινή 6 ετών και 8 μηνών για ληστεία του 2009 σε κοσμηματοπωλείο στην Ελβετική πόλη Neuchatel, ενώ συνολικά εκτίει επταετή ποινή για σειρά εγκλημάτων συμπεριλαμβανομένων ληστειών, εμπρησμού και ξεπλύματος χρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Interpol έχει ονομάσει τη συγκεκριμένη συμμορία "Ροζ Πάνθηρες", ορμώμενη από την ταινία του 1963 με πρωταγωνιστή τον Peter Sellers ως Επιθεωρητή Κλουζό, ωστόσο δεν είναι γνωστό αν τα μέλη τους χρησιμοποιούν αυτό το όνομα. Η συμμορία εκτιμάται ότι έχει έναν πυρήνα περίπου 40 μελών, πολλά εκ των οποίων είναι Βαλκάνιοι.

Οι αστυνομικές Αρχές έκαναν επίσης γνωστό ότι τον περασμένο Μάιο, δύο άλλα μέλη της συμμορίας, ένας 45χρονος και ένας 47χρονος δραπέτευσαν μαζί με άλλους 3 κρατούμενους από τις φυλακές του Bois-Mermet.