ΚΟΣΜΟΣ

Τυνησία: Επεισόδια μπροστά στή Βουλή-Με δακρυγόνα απαντά η αστυνομία

Τυνησία: Επεισόδια μπροστά στή Βουλή-Με δακρυγόνα απαντά η αστυνομία

Χρήση δακρυγόνων έκανε η αστυνομία της Τυνησίας προκειμένου να απωθήσει δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις διαδηλωτών που έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από το κτήριο όπου στεγάζεται η Εθνοσυνέλευση της χώρας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.


Στο χώρο βρίσκονταν συγκεντρωμένοι τόσο οπαδοί της κοσμικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι, μετά τη δολοφονία ηγετικού στελέχους της την Πέμπτη, ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης και τη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης, όσο και οπαδοί του βασικού κυβερνητικού κόμματος, του ισλαμιστικού Ενάχντα.

Ο δολοφονηθείς πολιτικός ήταν ο Μοχάμεντ Μπράχμι, επικεφαλής του νασερικού Κινήματος του Λαού, τμήματος του αριστερού συνασπισμού του Λαϊκού Μετώπου.

Χιλιάδες Τυνήσιοι είχαν βγει νωρίτερα στους δρόμους συνοδεύοντας το φέρετρο του Μπράχμι, τυλιγμένο με τη σημαία της Τυνησίας.

Τη σορό χαιρέτισαν στρατιώτες καθώς η πομπή αναχωρούσε από την οικία του δολοφονηθέντος, στη συνοικία Αριάνα της Τύνιδας, προς το νεκροταφείο Ελ Τζέλαζ.

Η ένταση ήταν απτή καθώς οι υποστηρικτές του Λαϊκού Κόμματος και μέλη της οικογένειάς τους σήκωσαν το φέρετρο στους ώμους και το τοποθέτησαν σε ένα στρατιωτικό αυτοκίνητο που κινήθηκε στη λεωφόρο του Μοχάμεντ του Ε'.

Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι παραβρέθηκαν στο κοιμητήριο, όπου ο επικεφαλής των ένοπλων δυνάμεων Μοχάμεντ Σάλεχ Χάμντι διάβασε έναν επικήδειο και ένας ιμάμης προσευχήθηκε. Η σύζυγος του δολοφονημένου πολιτικού, που φορούσε κεφαλομάντηλο, ύψωσε τα δύο δάχτυλα στο σημάδι της νίκης.

«Ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος», και «Ενάχντα, συμμορία τρομοκρατών», φώναξε το πλήθος, πριν σιωπήσει για τον εθνικό ύμνο.