ΚΟΣΜΟΣ

Ευθεία σύγκρουση ανάμεσα σε Ε.Ε.- ΔΝΤ

Ευθεία σύγκρουση ανάμεσα σε Ε.Ε.- ΔΝΤ

Η αντιπρόεδρος της Κομισιόν ζητά να φύγει το ΔΝΤ από την Ευρωζώνη!


Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει στους διαδρόμους των γραφείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, η δήλωση της αντιπροέδρου της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ η οποία ζητά πλέον ευθέως την αποχώρηση του ΔΝΤ από την ευρωζώνη.

Η κ. Βίβιαν Ρέντινγκ κάθε άλλο παρά τυχαία θεωρείται αφού από του χρόνου είναι πολύ πιθανό να πάρει την θέση του Προέδρου της Κομισιόν που κατέχει σήμερα ο Μπαρόζο. Σε μια κρίσιμη συγκυρία μάλιστα έρχεται και διατυπώνει δημόσια τις συζητήσεις που γίνονται όλο το προηγούμενο διάστημα στο παρασκήνιο αλλά και τον προβληματισμό για το μέχρι που μπορεί να φθάσει η ανάμειξη του ΔΝΤ στην Ευρωζώνη.

Η πραγματικότητα είναι ότι την ώρα που το ΔΝΤ αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό την περαιτέρω ανάμειξή του στις ευρωπαϊκές υποθέσεις και τα προγράμματα στήριξης, με πρωταρχικό αυτό της Ελλάδας, στις Βρυξέλλες ενδυναμώνονται οι φωνές- εν όψει και της αναδιάταξης των προσώπων στα ευρωπαϊκά όργανα- που ζητούν να φύγει το Ταμείο από τα πόδια της ευρωζώνης.

Τι σημασία μπορεί να έχουν όλα αυτά για την Ελλάδα; Άμεση. Καθώς τα κυβερνητικά παπαγαλάκια επιχειρούν συστηματικά να φτιάξουν κλίμα διαψεύδοντας τα περί αποχώρησης του Ταμείου από την ελληνική τρόικα, πλέον καθίσταται σαφές και διά της οδού των Βρυξελλών ότι είναι πάρα πολύ πιθανό στο νέο Μνημόνιο για την Ελλάδα να μην υπάρχει η συμμετοχή του Ταμείου.

Γιατί ούτε το ΔΝΤ θέλει να παραμείνει αλλά ούτε και η Γερμανία το θέλει άλλο στα πόδια της... Διαβάστε χαρακτηριστικά τι δημοσιεύσαμε πριν από μερικές ώρες στο "Newsbomb.gr" για τους πραγματικούς λόγους που δεν θέλει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να ακούει ούτε ψιθυριστά το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Γερμανία δεν θα επιθυμούσε συνολικά την αποχώρηση του ΔΝΤ από την Ευρωζώνη, αλλά μόνο από την Ελλάδα. Η αιτία; Η πλήρης απεμπλοκή του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα εξυπηρετεί πλήρως το σχέδιο της Γερμανίας για πλήρη υπόταξη και εξάρτηση της Ελλάδας από την "τσέπη" των Γερμανών. Στόχος της Μέρκελ είνα να μετατρέψει την χώρα μας σε ολοκληρωτικό γερμανικό προτεκτοράτο, που θα συντηρείται από τα «αποφάγια» που θα του πετάνε οι Γερμανοί.

Η κυβέρνηση αντί να διαψεύδει τα περί αποχώρησης του Ταμείου από την ελληνική Τρόικα, καλό θα ήταν να μας πει πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο η Ελλάδα να καταστεί πλήρως υποταγμένη στις γερμανικές διαθέσεις και σε μία Τρόικα, όπου η απουσία του ΔΝΤ, θα βάλει οριστικά φρένο στο σενάριο νέου ελληνικού "κουρέματος" κάνοντας τους Έλληνες να δουλεύουν για να πληρώνουν τα δανεικά των Γερμανών.

Διαβάστε επίσης:

B. Ρέντινγκ: Ο χρόνος της τρόικας τελείωσε

Γιατί είναι αρνητικός ο Σόιμπλε σε νέο «κούρεμα» χρέους