ΚΟΣΜΟΣ

Μαγιόρκα: Περίπου 800 άνθρωποι απομακρύνθηκαν λόγω της πυρκαγιάς

Μαγιόρκα: Περίπου 800 άνθρωποι απομακρύνθηκαν λόγω της πυρκαγιάς

Εκατοντάδες Ισπανοί πυροσβέστες αγωνίζονται σήμερα για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που μαίνεται στην Μαγιόρκα και έχει ήδη οδηγήσει στην απομάκρυνση περίπου 800 ανθρώπων, ενώ έχει ήδη καταστρέψει 20.000 στρέμματα γης, σύμφωνα με αξιωματούχους.


Περισσότεροι από 80 τουρίστες βρίσκονται μεταξύ αυτών που απομακρύνθηκαν.

Η πυρκαγιά στο Αντράτς και το Εστεγέντς στο δυτικό τμήμα του νησιού έχει φτάσει στην οροσειρά Τραμουντάνα, μια περιοχή με μεγάλη οικολογική σημασία, η οποία βρίσκεται παράλληλα με την βορειοδυτική ακτή του νησιού και έχει κηρυχθεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Περίπου 400 πυροσβέστες και στρατιώτες αγωνίζονται για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, για την κατάσβεση της οποίας χρησιμοποιούνται 28 αεροσκάφη ή ελικόπτερα.

Ένας πυροσβέστης διακομίστηκε στο νοσοκομείο λόγω αφυδάτωσης. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί άλλοι τραυματισμοί ή ζημιές σε κτίρια.
Η πυρκαγιά αυτή είναι η χειρότερη που αντιμετωπίζει η Μαγιόρκα από το 1992. Ένας αγρότης, για τον οποίο υπήρχε η υποψία ότι την προκάλεσε κατά λάθος την Παρασκευή καθώς έκαιγε ξερά χόρτα, αρνήθηκε τις κατηγορίες.