ΚΟΣΜΟΣ

Σύγκρουση τρένων στην Ελβετία: Νεκρός ο μηχανοδηγός

Σύγκρουση τρένων στην Ελβετία: Νεκρός ο μηχανοδηγός

Τη ζωή του μηχανοδηγού της μίας αμαξοστοιχίας στοίχισε η μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων χθες το βράδυ στο Γκρανζ πρε Μαρνάν της Ελβετίας.


Τον άτυχο μηχανοδηγό προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν τα σωστικά συνεργεία από τα συντρίμμια των δύο τρένων. Τελικά το άψυχο σώμα του βρέθηκε στο θάλαμο των μηχανοδηγών τη νύχτα, αφού πρώτα οι πυροσβέστες έπρεπε να διαχωρίσουν τις δύο μηχανές των τρένων καθώς η μια είχε σφηνωθεί στην άλλη. Ο εισαγγελέας διέταξε να γίνει νεκροψία.

Αυτή τη στιγμή 26 άνθρωποι εκ των 35 τραυματιών νοσηλεύονται, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή τους. Συνολικά 46 άνθρωποι επέβαιναν στα δύο τρένα τη στιγμή της σύγκρουσης.

Ο οδηγός της άλλης αμαξοστοιχίας διασώθηκε από τα σωστικά συνεργεία και οι ελαφρά τραυματίες δέχθηκαν επί τόπου τις πρώτες βοήθειες, ενώ μονάδα ψυχολογικής υποστήριξης μετέβη στην περιοχή.

Όλη τη νύχτα, οι πυροσβέστες εργάζονταν για να απελευθερώσουν τη σιδηροδρομική γραμμή με την βοήθεια γερανού ανυψωτικής ικανότητας 200 τόνων, ενώ η γραμμή που έκλεισε μετά το δυστύχημα θα μείνει και σήμερα κλειστή καθώς δεν μπορεί επί του παρόντος στο σημείο αυτό να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνεχίζεται η έρευνα, την οποία διενεργεί η SESA, η ελβετική επιτροπή ερευνών για τα ατυχήματα και η χωροφυλακή, για να καθοριστούν τα αίτια της σύγκρουσης των δύο τρένων.