ΚΟΣΜΟΣ

Πλησιάζει η ετυμηγορία για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Πλησιάζει η ετυμηγορία για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Την τελική ετυμηγορία του Αρείου Πάγου της Ιταλίας αναμένει αύριο ή μεθαύριο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σχετικά με τις κατηγορίες της απάτης σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τον όμιλο ιδιοκτησίας του Mediaset.


Οι ανώτατοι δικαστές της Ιταλίας άρχισαν σήμερα την εξέταση της υπόθεσης, λόγω όμως του πολυσύνθετου χαρακτήρα της δεν θεωρείται πιθανό να δημοσιοποιήσουν την απόφασή τους πριν από αύριο το απόγευμα.

Επίσης, δεν έχει επιτραπεί μέχρι αυτή τη στιγμή η είσοδος σε τηλεοπτικές κάμερες ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό αν θα δοθεί άδεια αποκλειστικά και μόνο για να γίνουν τηλεοπτικές λήψεις την ώρα της ανάγνωσης της ετυμηγορίας.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για την υπόθεση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, καταδικάσθηκε από το εφετείο του Μιλάνου σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης (τα τρία παραγράφονται) και σε πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Αν η απόφαση αυτή επιβεβαιωθεί και από τους ανώτατους δικαστές της Ρώμης, ο «Καβαλιέρε» αναμένεται να βρεθεί αναγκασμένος να εγκαταλείψει τον δημόσιο βίο της χώρας.

Το απόγευμα της Δευτέρας, μέλη του «μοβ κινήματος» που εναντιώνεται εδώ και χρόνια στην πολιτική του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πραγματοποίησαν συμβολική διαδήλωση έξω από το Άρειο Πάγο της Ρώμης και ζήτησαν «να κριθεί ανεπηρέαστα και αμερόληπτα ο Καβαλιέρε, όπως όλοι οι άλλοι ιταλοί πολίτες».