ΚΟΣΜΟΣ

«Η Τουρκία θα αποκτήσει έναν νέο γείτονα: Το Κουρδιστάν»

«Η Τουρκία θα αποκτήσει έναν νέο γείτονα: Το Κουρδιστάν»

Ο Σελαχατίν Ντερμιτάς, πρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας BDP, στο επαρχιακό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη είπε ότι «μέχρι στιγμής γείτονές μας είναι η Συρία, η Βουλγαρία, η Ελλάδα, έτσι δεν είναι; Τώρα θα αποκτήσουμε και έναν νέο γείτονα το Κουρδιστάν».

Ο Ντερμιτάς αναφέρθηκε στο κουρδικό κόμμα της Συρίας – PYD και στις προσπάθειες που προβαίνει για τη δημιουργία μια ελεύθερης διαχείρισης.

Πρόσθεσε ότι οι Κούρδοι στη Συρία μαζί με τους Άραβες και τους Αλεβίτες θα σχηματίσουν μια κυβέρνηση για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τη φτώχια, τις συμμορίες και την κατάρρευση του κράτους.

Καταφέρθηκε κατά του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος AKP, που βλέπει ως απειλή για την Τουρκία την αυτονομία των Κούρδων στη Συρία.

«Το AKP βλέπει ως απειλή τους Κούρδους της Συρίας, αντί να δείχνει σεβασμό στους ανθρώπους εκεί που προσβάλλονται και απειλούνται καθημερινά. Εκεί όλοι μαζί, Κούρδοι, Τουρκομάνοι, Άραβες, Αρμένιοι και Αλεβίτες θα δημιουργήσουν ένα σύστημα διαχείρισης για να μπορέσουν να επιβιώσουν και εδώ, στην Τουρκία, ουρλιάζουν για την πρωτοβουλία τους αυτή», είπε Ντερμιτάς.

ΑΠΟΔΟΣΗ: Βαλκανικό Περισκόπιο