ΚΟΣΜΟΣ

Το Παρίσι ζητά την απελευθέρωση του Μόρσι

Το Παρίσι ζητά την απελευθέρωση του Μόρσι

Την απελευθέρωση του αποπεμφθέντα προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, χαρακτηρίζοντας την πολιτική κατάσταση στη χώρα «πολύ κρίσιμη».


Ο Φαμπιούς μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε: «Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη. Η Γαλλία ζητεί την απόρριψη της βίας και την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Μόρσι».

Ζήτησε επίσης την έναρξη διαλόγου και καταδίκασε τις ωμότητες στην Αίγυπτο. Ο Γάλλος υπουργός θα συναντηθεί με την επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Άστον μετά την επιστροφή της από την Αίγυπτο.

Η Άστον δήλωσε σήμερα από το Κάιρο ότι ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος κρατείται σε μυστική τοποθεσία από τον στρατό εδώ και σχεδόν έναν μήνα είναι «καλά» και έχει «πρόσβαση στην πληροφόρηση», κυρίως μέσω τηλεόρασης και εφημερίδων.

Οι υποστηρικτές του Μόρσι, ο οποίος προέρχεται από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, έχουν ζητήσει την πραγματοποίηση σήμερα διαδήλωσης «ενός εκατομμυρίου» ατόμων με αίτημα την αποκατάστασή του στην εξουσία.

Διαβάστε επίσης:

Κ. Άστον: Ο Μόρσι είναι καλά και έχει πρόσβαση στα ΜΜΕ