ΚΟΣΜΟΣ

Νέα ομαδική δηλητηρίαση μαθητών!

Νέα ομαδική δηλητηρίαση μαθητών!

Στις αρχές Ιουλίου, 21 παιδιά έχασαν τη ζωή τους και άλλα 23 κατέληξαν στο νοσοκομείο από ομαδική δηλητηρίαση, λόγω χρήσης χημικού γι' απαγορευμένα φυτοφάρμακα μες στο σχολικό φαγητό.

Η υπόθεση στο κρατίδιο Μπιχάρ προκάλεσε σάλο στην Ινδία και οι αρχες συνέλαβαν την διευθύντρια του σχολείου και έδωσαν εντολή οι διευθυντές των σχολείων και οι μάγειρες να δοκιμάζουν πρώτοι τα δωρεάν γεύματα που προσφέρονται στους μαθητές.

Ωστόσο, φαίνεται ότι το μέτρο αυτό δεν είχε αποτέλεσμα καθώς χθες τα νοσοκομεία στην Μπιλαουάρα της βορειοδυτικής Ινδίας, γέμισαν από παιδιά σχολείου, τα οποία υπέστησαν ομαδική δηλητηρίαση.

Μετά την κατανάλωση του μεσημεριανού φαγητού στο σχολείο τους, 76 παιδιά παρουσίασαν έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με την επίσημη δικαιολογία η διεύθυνση αποφάσισε να πετάξει όλο το φαγητό όταν εντοπίστηκε μία σαύρα, αλλά κάποιοι από τους μαθητές είχαν ήδη προλάβει να καταναλώσουν τη μερίδα τους.

"Ο υπεύθυνος σίτισης των μεσημεριανών γευμάτων απολύθηκε. Την ίδια τύχη είχε και η διεύθυνση του σχολείου όπου παρουσιάστηκε το κρούσμα" επεσήμανε ο Ονκάρ Σινγκ, τοπικός αξιωματούχος.

Οι τροφικές δηλητηριάσεις είναι συχνές στα σχολεία της Ινδίας εξαιτίας των κακών συνθηκών υγιεινής που επικρατούν στις κουζίνες των σχολείων και της χαμηλής ποιότητας των ειδών διατροφής που σερβίρονται.