ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ραχόι απέκλεισε το ενδεχόμενο παραίτησής του

Ο Ραχόι απέκλεισε το ενδεχόμενο παραίτησής του

Να αντικρούσει τα «ψεύδη» σχετικά με το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» του κόμματός του επιχειρεί ο Μαριάνο Ραχόι, μιλώντας στο κοινοβούλιο της Ισπανίας.


Ο Ισπανός πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι θα δώσει εξηγήσεις στους βουλευτές για να «αντικρούσει τα ψεύδη και τους χειρισμούς» σε βάρος του, τους οποίους «ενθάρρυναν ορισμένοι πολιτικοί ηγέτες».

Ο Ραχόι δήλωσε ότι εξαπατήθηκε δείχνοντας εμπιστοσύνη στον πρώην ταμία του Λαϊκού Κόμματος Λουίς Μπάρθενας, ο οποίος έχει προφυλακιστεί εν μέσω της έρευνας για την υπόθεση, κατά την παρέμβασή του στο κοινοβούλιο.

«Εξαπατήθηκα δείχνοντας εμπιστοσύνη σε κάποιον που δεν την άξιζε», είπε ενώπιον των βουλευτών, επικαλούμενος το όνομα αυτού που φέρεται να διοχέτευε χρήματα από τα «μαύρα ταμεία» σε ηγετικά στελέχη του κόμματος και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας απέκλεισε την περίπτωση να παραιτηθεί δηλώνοντας ότι η «υπόθεση Μπάρθενας» δεν τον εμπόδισε, ούτε θα τον εμποδίσει να κυβερνήσει.

«Τίποτε σε σχέση με το θέμα αυτό δεν με εμπόδισε ούτε θα με εμποδίσει να κυβερνήσω. Τίποτε από αυτά δεν αγγίζει, περιορίζει ή επηρεάζει το πρόγραμμα της κυβέρνησης», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Ισπανία: Πρόταση δυσπιστίας κατά Ραχόι εξετάζουν οι Σοσιαλιστές