ΚΟΣΜΟΣ

Ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση της σερβικής κυβέρνησης

Ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση της σερβικής κυβέρνησης
Γνωστοποιήθηκαν τα ονόματα που θα πρωταγωνιστήσουν στον κυβερνητικό ανασχηματισμό...

Γνωστοποιήθηκαν τα ονόματα που θα πρωταγωνιστήσουν στον κυβερνητικό ανασχηματισμό της Σερβίας, από το γραφείο του πρωθυπουργού, Μίρκο Τσβέτκοβιτς.

Η πρόταση του πρωθυπουργού προς τη βουλή θα αφορά σε 17 υπουργεία, τρεις αντιπροέδρους και έναν αναπληρωτή πρωθυπουργό. Σε σχέση με τη σημερινή κυβέρνηση, το νέο σχήμα θα έχει επτά μέλη λιγότερα. Η μείωση προήλθε από τη συγχώνευση κάποιων υπουργείων.

Νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση θα είναι ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (DS), Ντούσαν Πέτροβιτς, ο οποίος θα αναλάβει το υπουργείο Γεωργίας, Εμπορίου, Δασικού και Υδάτινου Πλούτου.

Επίσης, το υπουργείο Οικονομικών θα αναλάβει ο Νεμπόισα Τσίπλιτς, το υπουργείο Υγείας ο Ζόραν Στάνκοβιτς, ο οποίος την περίοδο 2005-2007 ήταν υπουργός Άμυνας της Σερβίας-Μαυροβουνίου και το υπουργείο Πολιτισμού και Πληροφοριών ο Πρέντραγκ Μάρκοβιτς, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της βουλής, την περίοδο 2004-2007. Και οι τρεις ανήκουν στο κόμμα G-17.

Σήμερα αναμένεται η νέα κυβέρνηση να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο και σύμφωνα με τους αναλυτές δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις.