ΚΟΣΜΟΣ

Συγκρούσεις αστυνομίας φοιτητών με 50 τραυματίες στην Υεμένη

Συγκρούσεις αστυνομίας φοιτητών με 50 τραυματίες στην Υεμένη
Εκατοντάδες φοιτητές διαδήλωσαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στην πόλη Άτακ, στην επαρχία Σάουμπα, στην Υεμένη αξιώνοντας την αποχώρηση....

Εκατοντάδες φοιτητές διαδήλωσαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στην πόλη Άτακ, στην επαρχία Σάουμπα, στην Υεμένη αξιώνοντας την αποχώρηση του Σάλεχ και την τιμωρία των υπευθύνων για τη βία καταστολή, τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Στη νότια πόλη Άντεν, τα σχολεία υποχρεώθηκαν σήμερα να «κλείσουν προληπτικά για τις επόμενες ημέρες και οι μαθητές να επιστρέψουν σπίτια τους, εν όψει της προβλεπόμενης βίας και για να μην επηρεασθούν από την αντιπολίτευση και υιοθετήσουν μία κακή συμπεριφορά», καθώς οι διαδηλωτές καλούσαν τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις τους, τόνισε εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας.
Σε άλλες διαδηλώσεις που έγιναν στο Άντεν και εκατοντάδες φοιτητές έλαβαν μέρος σήμερα, είχαν ως σύνθημα: «όχι σπουδές, όχι διδασκαλία, μέχρι να πέσει η προεδρία».

Αστυνομικός τραυματίστηκε όταν οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπάθησαν να διαλύσουν τους διαδηλωτές οι οποίοι επιχειρούσαν να εισέλθουν στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας στην πόλη Άντεν.

Η αντιπολίτευση έχει διαμηνύσει, πως είναι αποφασισμένη να ανατρέψει τον Σάλεχ.

Όπως αναφέρουν τελευταία δημοσιεύματα αστυνομία της Υεμένης άνοιξε πυρ κατά διαδηλωτών στην πρωτεύουσα Σανάα σήμερα, τραυματίζοντας τουλάχιστον 50 ανθρώπους.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν στο πρακτορείο Ρόιτερς πως τρεις από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.