ΚΟΣΜΟΣ

Φονικές θρησκευτικές συγκρούσεις στην Αίγυπτο

Φονικές θρησκευτικές συγκρούσεις στην Αίγυπτο
Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 110 τραυματίσθηκαν χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε χριστιανούς κόπτες...

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 110 τραυματίσθηκαν χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε χριστιανούς κόπτες και μουσουλμάνους στο Κάιρο, σύμφωνα με απολογισμό που ανακοινώθηκε από το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας, χωρίς να διευκρινίζεται το θρήσκευμα των θυμάτων.

Νωρίτερα, ιερέας της φτωχής συνοικίας Μοκάταμ όπου σημειώθηκαν οι ταραχές. είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων , ότι έξι κόπτες σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις

Ο πατέρας Σαμάαν Ιμπραΐμ δήλωσε ότι τα πτώματα βρίσκονται στο μικρό νοσοκομείο της ενορίας. "Όλοι σκοτώθηκαν από σφαίρες και οι τραυματίες φέρουν επίσης τραύματα από σφαίρες", διευκρίνισε.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν οι κάτοικοι της συνοικίας του ανατολικού Καΐρου, που κατοικείται κυρίως από χριστιανούς, βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν διαμαρτυρόμενοι για τον εμπρησμό μίας εκκλησίας το Σάββατο στα νότια της πρωτεύουσας.

Οι αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας έκαναν λόγο για συγκρούσεις με πέτρες ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα και αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ο στρατός πυροβόλησε στον αέρα για να διαλύσει το πλήθος.

Χιλιάδες κόπτες διαδήλωσαν τις τελευταίες ημέρες μπροστά από το κτίριο της ραδιοτηλεόρασης στο κέντρο του Καΐρου, διαμαρτυρόμενοι για τις βιαιότητες εναντίον τους το Σάββατο κατά τη διάρκεια των οποίων πυρπολήθηκε η εκκλησία, νότια του Καΐρου.

Η κοινότητα των κοπτών έγινε τη νύκτα της πρωτοχρονιάς στόχος επίθεσης σε εκκλησία της Αλεξάνδρειας, κατά την οποία σκοτώθηκαν 23 άνθρωποι.