ΚΟΣΜΟΣ

Νεκροί από έκρηξη βόμβας στην Αλγερία

Νεκροί από έκρηξη βόμβας στην Αλγερία
Πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία μέλη της ίδιας οικογένειας, έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη βόμβας που είχαν τοποθετήσει ισλαμιστές...

Πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία μέλη της ίδιας οικογένειας, έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη βόμβας που είχαν τοποθετήσει ισλαμιστές στην περιοχή Ντζέλφα, 270 χλμ. νότια της πρωτεύουσας, αναφέρει σήμερα ο Τύπος στην Αλγερία.

Η έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε κατά τη διέλευση οχήματος στο οποίο επέβαιναν πέντε άτομα σε δρόμο στη Σελμάνα, κοντά στη Ντζέλφα.

Η επίθεση, για την οποία δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης, είναι η φονικότερη των τελευταίων πέντε και πλέον μηνών. Η τελευταία το ίδιο πολύνεκρη ενέργεια που αποδόθηκε σε ισλαμιστικές ένοπλες παρατάξεις στην Αλγερία είχε σημειωθεί τον Οκτώβριο του 2010, όταν πέντε στρατιώτες είχαν σκοτωθεί στη διάρκεια επιχείρησης στην Καβυλία.

Τα επεισόδια βίας στα οποία εμπλέκονται ένοπλοι ισλαμιστές μαστίζουν την Αλγερία εδώ και δύο δεκαετίες, ωστόσο η έντασή τους έχει μειωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια. Συνεχίζονται ωστόσο στις περιοχές Μπουμέρντ και Τίζι Ούζου στην Καβυλία, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, κι αποδίδονται σε οργανώσεις που συνδέονται με την αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μάγρεμπ.