ΚΟΣΜΟΣ

«Stop» από την Αμερικάνικη Γερουσία στη μείωση κρατικών δαπανών

«Stop» από την Αμερικάνικη Γερουσία στη μείωση κρατικών δαπανών
Η Γερουσία των ΗΠΑ απέρριψε χθες δυο νομοσχέδια σχετικά με την μείωση των κρατικών δαπανών, το ένα νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων για...

Η Γερουσία των ΗΠΑ απέρριψε χθες δυο νομοσχέδια σχετικά με την μείωση των κρατικών δαπανών, το ένα νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων για μείωση ύψους 60 δις δολαρίων και το άλλο των Δημοκρατικών, επιδιώκοντας έτσι να πιέσει και προς τις δύο κατευθύνσεις για να βρεθεί μια κοινή λύση.


Οι δύο ψηφοφορίες χρησιμοποιήθηκαν ως ένας τρόπος να καταδειχθεί ότι τα δύο κόμματα πρέπει να συμβιβαστούν στο θέμα των μειώσεων των κρατικών δαπανών για το υπόλοιπο οικονομικό έτος, το οποίο τελειώνει στις 30 Σεπτεμβρίου.


"Στόχος μας είναι να χρηματοδοτήσουμε την κυβέρνηση για το υπόλοιπο αυτού του έτους και για τα επόμενα έτη. Δεν πρόκειται απλώς για τις επόμενες εβδομάδες.

Προσπαθούμε να καταλήξουμε σε μία καθολική συμφωνία", δήλωσε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας, Χάρι Ρέιντ, στους δημοσιογράφους.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι ψηφοφορίες στη Γερουσία απέδειξαν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί "πρέπει να συνεργαστούν για να βρουν κοινό έδαφος" στο θέμα του προϋπολογισμού.