ΚΟΣΜΟΣ

Οι πλημμύρες άνοιξαν θέσεις εργασίας

Οι πλημμύρες άνοιξαν θέσεις εργασίας
Όσο κι’ αν ακούγεται περίεργο, οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν πρόσφατα την Αυστραλία είχαν και θετικές συνέπειες παρά το τεράστιο...

Όσο κι’ αν ακούγεται περίεργο, οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν πρόσφατα την Αυστραλία είχαν και θετικές συνέπειες παρά το τεράστιο κόστος τους.

Έκθεση της τράπεζας ΑΝΖ καταδεικνύει ότι οι αγγελίες για κενές θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 4,4% τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές, η αύξηση οφείλεται κυρίως στις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στο Κουϊνσλαντ, όπου υπάρχει ένας οικοδομικός οργασμός για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι πλημμύρες.


Εντυπωσιακή άνοδο παρουσιάζει επίσης και ο μεταλλευτικός τομέας με τις εξαγωγές του ορυκτού πλούτου να αυξάνονται κατά 44%.

Το ποσοστό ανεργίας στην Αυστραλία για τον Ιανουάριο παρέμεινε αμετάβλητο στο 5%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι τον Ιανουάριο δημιουργήθηκαν 47.600 νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης, αλλά χάθηκαν 57.700 θέσεις μερικής απασχόλησης.