ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Νέα δημοσκόπηση δίνει υψηλό ποσοστό στη Μαρίν Λε Πεν

Γαλλία: Νέα δημοσκόπηση δίνει υψηλό ποσοστό στη Μαρίν Λε Πεν
Νέα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ifop δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα France Soir και δίνει υψηλά ποσοστά της τάξης του 21-22% στην η...

Νέα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ifop δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα France Soir και δίνει υψηλά ποσοστά της τάξης του 21-22% στην η Μαρίν Λε Πεν, η οποία και ηγείται της ακροδεξιάς στη Γαλλία, για το πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση, η Μαρίν Λε Πεν καταλαμβάνει την τρίτη θέση, πίσω από τον διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος προηγείται με το 29%, τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί που εξασφαλίζει 23% έως 24% των ψήφων, την πρώτη γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαρτίν Ομπρί (24%) και τον πρώην πρώτο γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ (23%).

Σε περίπτωση που η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, αντίπαλος του Νικολά Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές του 2007, εξασφάλιζε το χρίσμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος, η Μαρίν Λε Πεν θα καταλάμβανε τη δεύτερη θέση (22%) πίσω από τον Νικολά Σαρκοζί (24%) , αλλά μπροστά από τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ (19%).

Οι δημοκοπήσεις Harris-Interactive που δημοσιεύθηκαν το σαββατοκύριακο έφερναν τη Μαρίν Λε Πεν επικεφαλής του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών με βάση διαφορετικά σενάρια, δημιουργώντας πολιτική αναταραχή στην Γαλλία.