ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν υπάρχει διαφωνία με τον υπουργό Εξωτερικών»

«Δεν υπάρχει διαφωνία με τον υπουργό Εξωτερικών»
Η πρωθυπουργός της Αυστραλίας , Τζούλια Γκίλαρντ, διέψευσε τα δημοσιεύματα του Τύπου ότι ήρθε σε ρήξη με τον υπουργό Εξωτερικών , Κέβιν...

Η πρωθυπουργός της Αυστραλίας , Τζούλια Γκίλαρντ, διέψευσε τα δημοσιεύματα του Τύπου ότι ήρθε σε ρήξη με τον υπουργό Εξωτερικών , Κέβιν Ραντ, αναφορικά με τους χειρισμούς του θέματος της Λιβύης. «Δεν υπάρχει καμιά ρήξη και καμιά διαφωνία με τον Κέβιν» διαβεβαίωσε η Γκίλαρντ.

Ο αυστραλιανός Τύπος σημείωνε πως η επίσκεψη της Τζούλια Γκίλαρντ στις Ηνωμένες Πολιτείες, έφερε στην επιφάνεια σοβαρές διαφορές μεταξύ της ίδιας και του υπουργού Εξωτερικών Κέβιν Ραντ αναφορικά με το θέμα της Λιβύης. Ο Ραντ υποστηρίζει ότι η Δύση θα πρέπει να επιβάλει αποκλεισμό στον εναέριο χώρο της Λιβύης, ενώ η πρωθυπουργός εκφράζει την άποψη ότι «αυτή είναι μία από τις πολλές εναλλακτικές λύσεις που παίζονται».

Κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούν ότι οι πληγές του Ραντ από τον εκτοπισμό του δεν έχουν ακόμη επουλωθεί, οι δε σχέσεις του με την κ. Γκίλαρντ βρίσκονται ακόμη στην κατάψυξη. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι ουδόλως τον ενδιαφέρει τι δυσκολίες θα της προξενήσει.

Να σημειωθεί ότι επί δύο εβδομάδες τώρα ο κ. Ραντ ταξιδεύει στη Μ. Ανατολή, ζητώντας τον εναέριο αποκλεισμό της Λιβύης, ώστε να σταματήσουν οι εναέριες επιδρομές του Καντάφι στον άμαχο πληθυσμό, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η πρωθυπουργός έχει κρατήσει αποστάσεις από μία τέτοια προσέγγιση.