ΚΟΣΜΟΣ

Η επιστροφή του Αριστίντ στην Αϊτή

Η επιστροφή του Αριστίντ στην Αϊτή
Ο εξόριστος πρώην πρόεδρος της Αϊτής Ζαν-Μπερτράντ Αριστίντ που ζει στη Νότια Αφρική από το 2004, όπου μετέβη....

Ο εξόριστος πρώην πρόεδρος της Αϊτής Ζαν-Μπερτράντ Αριστίντ που ζει στη Νότια Αφρική από το 2004, όπου μετέβη μετά την ανατροπή του εν μέσω ένοπλης εξέγερσης στην Αϊτή, πρόκειται να επιστρέψει στην πατρίδα του εντός ημερών, είπε την Παρασκευή μια εκπρόσωπός του, προσθέτοντας ότι η εξέλιξη αυτή δεν σχετίζεται με τις επικείμενες προεδρικές εκλογές στη φτωχότερη χώρα του δυτικού ημισφαιρίου.

Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών με μεγάλη καθυστέρηση, έχει προγραμματιστεί για τις 20 Μαρτίου και θα κρίνει εάν θα αναλάβει το ύπατο αξίωμα στη χώρα η καθηγήτρια πανεπιστημίου Μιρλάντ Μανιγκά ή ο μουσικός Μισέλ Μαρτελί που θα αναλάβει το ύπατο αξίωμα στη χώρα.

Η χώρα πασχίζει να συνέλθει από τον καταστροφικό σεισμό του Ιανουαρίου του 2010 που σάρωσε το μεγαλύτερο μέρος της πρωτεύουσας της χώρας της Καραϊβικής, Πορτ-ο-Πρενς.

Ο πρώην ιερέας είχε αναδειχθεί το 1985 αντιτιθέμενος στην δικτατορία Ντιβαλιέ. Και ο ίδιος ο πρώην δικτάτορας Ζαν-Κλοντ "Μπέιμπι Ντοκ" Ντιβαλιέ επέστρεψε στην Αϊτή τον Ιανουάριο.