ΚΟΣΜΟΣ

Δέκα χρόνια σε ανήλικο γιο στρατιωτικού για βιασμό

Δέκα χρόνια σε ανήλικο γιο στρατιωτικού για βιασμό

Κινεζικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα τον ανήλικο γιο ενός διάσημου ζεύγους τραγουδιστών του στρατού σε δεκαετή ποινή κάθειρξης για τον ομαδικό βιασμό μίας γυναίκας, σε μία υπόθεση που προκάλεσε την λαϊκή οργή εναντίον των παιδιών της πολιτικής ελίτ που θεωρούνται κακομαθημένα και υπεράνω του νόμου.

Ο 17χρονος Λι Τιανγί κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική επίθεση εις βάρος γυναίκας σε ξενοδοχείο τον Φεβρουάριο. Είναι ένας από τους πέντε κατηγορούμενους.

Συγκατηγορούμενοί τους είναι τρεις ακόμη ανήλικοι κι ένας 23χρονος. Οι πέντε κατηγορούνται ότι παρέσυραν το θύμα, μία μεθυσμένη γυναίκα, την οδήγησαν δια της βίας σε δωμάτιο ξενοδοχείου, την βίασαν διαδοχικά και την κακοποίησαν με άλλους τρόπους, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Οι δικαστές απέρριψαν τον ισχυρισμό του νεαρού Λι ότι είχε αποκοιμηθεί στη διάρκεια της επίθεσης και δεν συμμετείχε στον ομαδικό βιασμό του θύματος.

Ο πατέρας του 17χρονου είναι ο Λι Σουανγκσιάνγκ του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, τραγουδιστής γνωστός για την ερμηνεία του πατριωτικών τραγουδιών σε τηλεοπτικά σόου και επίσημες διοργανώσεις.

Ως επικεφαλής του τμήματος Μουσικής της Ακαδημίας Τεχνών του κινεζικού στρατού, απολαμβάνει την ίδια αντιμετώπιση με έναν αντιστράτηγο, σύμφωνα με την εφημερίδα του ΛΑΣ.

Η μητέρα του Λι, η Μενγκ Γκι, είναι κι εκείνη διάσημη τραγουδίστρια του Στρατού.

Ο Λι θα ασκήσει έφεση επί της απόφασης.

Πριν από τον ομαδικό βιασμό, ο Λι είχε καταδικαστεί το 2011 για μία άλλη επίθεση όταν οδηγώντας το αυτοκίνητό του -μία BMW- προσέκρουσε σε άλλο όχημα στο Πεκίνο, χτύπησε το ζευγάρι που βρισκόταν μέσα σε αυτό και προπηλάκισε τους περαστικούς επειδή κάλεσαν την αστυνομία.
Τότε καταδικάστηκε σε έναν χρόνο εγκλεισμό σε σωφρονιστικό ίδρυμα ανηλίκων και ο πατέρας του ζήτησε δημοσίως συγγνώμη.

Οι τρεις συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση του βιασμού ζήτησαν συγγνώμη στο δικαστήριο και οι οικογένειές τους αποζημίωσαν το θύμα με 450.000 γιούαν (73.500 δολάρια), σύμφωνα με τον συνήγορο του Λι.

Η υπόθεση προκάλεσε δημόσιο διάλογο σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών στην Κίνα. Ένας καθηγητής Νομικής προκάλεσε την λαϊκή οργή όταν έγραψε στο μικρομπλόγκ του τον Ιούλιο ότι «ο βιασμός μίας αγνής γυναίκας είναι πιο βαρύς από τον βιασμό μίας μπαρ γούμαν».

Στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη.