ΚΟΣΜΟΣ

Φυσιολογικά τα επίπεδα ραδιενέργειας στη ρωσική Άπω Ανατολή

Φυσιολογικά τα επίπεδα ραδιενέργειας στη ρωσική Άπω Ανατολή
Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας που καταγράφηκαν στη ρωσική Άπω Ανατολή είναι φυσιολογικά και ότι δεν υπάρχει...

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας που καταγράφηκαν στη ρωσική Άπω Ανατολή είναι φυσιολογικά και ότι δεν υπάρχει λόγος εκκένωσης περιοχών έπειτα από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Έπειτα από την πρώτη έκρηξη στον ιαπωνικό πυρηνικό σταθμό το Σάββατο, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή για τον έλεγχο των σχεδίων και ετοιμότητα των υπηρεσιών αρωγής στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Δύο ακόμη εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, στο κτίριο που στεγάζει τον αντιδραστήρα Νο. 3. Ανάλογη έκρηξη σημειώθηκε το Σάββατο στο κτίριο που στεγάζει τον αντιδραστήρα Νο. 1 του σταθμού.

Το συμβάν κατατάχθηκε στη βαθμίδα 4 της κλίμακας 0-7 των πυρηνικών και ραδιολογικών συμβάντων, έναντι 5 για το συμβάν του Θρι Μάιλ Αιλαντ στις ΗΠΑ το 1979 και 7 για το Τσερνόμπιλ το 1986 στην Ουκρανία.