ΚΟΣΜΟΣ

Βομβαρδισμών συνέχεια στη Λιβύη

Βομβαρδισμών συνέχεια στη Λιβύη
Συνεχίζεται η αντεπίθεση των δυνάμεων που πρόσκεινται στον Μουαμάρ Καντάφι με την ανακατάληψη πόλεων που έως πρότινος ελέγχονταν από τους...

Συνεχίζεται η αντεπίθεση των δυνάμεων που πρόσκεινται στον Μουαμάρ Καντάφι με την ανακατάληψη πόλεων που έως πρότινος ελέγχονταν από τους αντικαθεστωτικούς.
Τέσσερις οβίδες έπληξαν σήμερα το πρωί την πόλη Αζνταμπίγια στη δυτική Λιβύη, μετά τις επιχειρήσεις των Κανταφικών δυνάμεων στις ανατολικές περιοχές της χώρας, μετέδωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου, επικαλούμενοι αντικαθεστωτικούς.

Οι οβίδες έπεσαν κοντά σε κυκλικό κόμβο στη δυτική έξοδο της πόλης που βρίσκεται 160 χιλιόμετρα νότια της Βεγγάζης, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές και πρόσθεσαν πως δεν υπάρχουν τραυματίες.

Οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσαν ότι είδαν δύο κρατήρες διαμέτρου τεσσάρων μέτρων σε απόσταση πέντε μέτρων ο ένας από τον άλλον.

Στο δρόμο από την Αζνταμπίγια προς την Βεγγάζη εκατοντάδες πολίτες που εγκατέλειψαν την πόλη ζητούν καταφύγιο στα ανατολικά.

Η πόλη της Αζνταμπίγια προετοιμάζεται για μια ενδεχόμενη επίθεση των δυνάμεων του Καντάφι, που προελαύνουν προς την "πρωτεύουσα" των αντικαθεστωτικών την Βεγγάζη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης.


Παρά τις εντεινόμενες διεθνείς αντιδράσεις οι αντάρτες δέχθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου βομβαρδισμούς από ξηράς, αέρος, αλλά και από το ναυτικό, χάνοντας τη στρατηγικής σημασίας πόλης Ρας Λανούφ και την Μπρέγκα. Ωστόσο χθες το βράδυ όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα δηλώσεις των αντικαθεστωτικών, οι εξεγερμένοι κατάφεραν να πάρουν και πάλι υπό τον έλεγχό τους την πόλη Μπρέγκα.


Σήμερα η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον θα μεταβεί στο Παρίσι προκειμένου να συναντηθεί με εκπροσώπους των αντικαθεστωτικών ενώ η Γαλλία δηλώνει ότι θα εντείνει τις πιέσεις στη διεθνή κοινότητα για επιβολή ζώνης εναέριου αποκλεισμού στη Λιβύη.


Συνεδριάζουν επίσης σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της G8 με κύριο θέμα τις εξελίξεις στη Λιβύη.