ΚΟΣΜΟΣ

Κύπριος αστυνομικός μπλεγμένος σε κύκλωμα πορνείας

Κύπριος αστυνομικός μπλεγμένος σε κύκλωμα πορνείας
Αξιωματικός της κυπριακής αστυνομία φέρεται να είναι μπλεγμένος σε μεγάλο κύκλωμα πορνείας γυναικών από την Ασία και κυρίως από την Κίνα...

Αξιωματικός της κυπριακής αστυνομία φέρεται να είναι μπλεγμένος σε μεγάλο κύκλωμα πορνείας γυναικών από την Ασία και κυρίως από την Κίνα. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση τελεί ήδη υπό κράτηση μία 43χρονη ενώ έχουν συλληφθεί ο 70χρονος σύζυγος της, ένας 68χρονος, ο οποίος φέρεται να ήταν ο ιδιοκτήτης των διαμερισμάτων όπου διεξαγόταν η πορνεία και ο αξιωματικός.


Σήμερα αναμένεται η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για στο αίτημα της αστυνομίας για έκδοση διαταγμάτων κράτησης των τριών συλληφθέντων.


Ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας ,Μιχάλης Κατσουνωτός , δήλωσε ότι από τα 46 άτομα, που οδηγήθηκαν για ανάκριση, οι 17 βρίσκονταν παράνομα στην Κύπρο και θα κινηθούν οι διαδικασίες απέλασής τους.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι υπάρχει πιθανότητα να εξαιρεθούν κάποιες γυναίκες, οι οποίες ενδεχομένως να είναι θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και θα απαιτηθεί η παραμονή τους για κατάθεση στο δικαστήριο.


Ο ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας που εθεωρείτο από τους συναδέλφους του αδιάφθορος, υπεράνω πάσης υποψίας, συνελήφθη ως ύποπτος κατά την εξάρθρωση δικτύου πορνείας.

Είναι στέλεχος της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και παρηκολουθείτο επί ένα μήνα στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, που είχε θέσει στο στόχαστρο σπίτι - πορνείο στην παλιά Λευκωσία όπου εκδίδονταν Ασιάτισσες, κυρίως Κινέζες, υπό την ευθύνη της «Νάνσυ», μιας 50χρονης Κινέζας, παντρεμένης με Κύπριο.


Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκαν μάρτυρες, ο αξιωματικός είναι ύποπτος για πολύ βαθιά εμπλοκή στο κύκλωμα, αφού εμφανίζεται να κάνει και παρεμβάσεις ώστε να βοηθά Κινέζες που είχαν προβλήματα, ακόμα και στο αεροδρόμιο κατά την είσοδο τους στη χώρα ή όταν συλλαμβάνονταν. Ισχυρίζονται ακόμα ότι επισκεπτόταν συχνά τα σπίτια για σεξ, γεγονός που διαπίστωσαν και οι αστυνομικοί που έκαναν την παρακολούθηση.


Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν έχει εμπλοκή στην υπόθεση.