ΚΟΣΜΟΣ

Βομβαρδίζεται από αέρος η Βεγγάζη

Βομβαρδίζεται από αέρος η Βεγγάζη
Την Βεγγάζη από αέρος βομβαρδίζει σήμερα ο Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα κα με εκπρόσωπο των Λίβυων ανταρτών...

Την Βεγγάζη από αέρος βομβαρδίζει σήμερα ο Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα κα με εκπρόσωπο των Λίβυων ανταρτών, ο οποίος διέψευσε ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης σύμφωνα με το οποίο ο κυβερνητικός στρατός βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης. Το αεροδρόμιο Benina της πόλης επίσης έχει βομβαρδιστεί σύμφωνα με τους κατοίκους.

Η Βεγγάζη είναι το τελευταίο προπύργιο των εξεγερθέντων διαδηλωτών. Οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την πετρελαιοπαραγωγό πόλη Zueitina και σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση βρίσκονται τώρα έξω από το «τελευταίο οχυρό» των διαδηλωτών.
«Δεν είναι ούτε κατά διάνοια κοντά στη Βεγγάζη», είπε ο Εσσάμ Γκεριάνι, εκπρόσωπος των συνασπισμού αντιφρονούντων "17η Φεβρουαρίου". Ο Γκεριάνι παραδέχτηκε ότι οι δυνάμεις του Καντάφι πλησίασαν την Zueitina, προσθέτοντας όμως ότι έχουν αντιμετωπιστεί επιτυχώς. «Έχουν περικυκλωθεί από τις επαναστατικές δυνάμεις», είπε.
Στη Μισουράτα, κάτοικοι δήλωσαν ότι σήμερα ανέμεναν και νέα επίθεση των κυβερνητικών μετά το σφυροκόπημα που δέχθηκε η πόλη τη νύχτα από τις δυνάμεις του Καντάφι.

Πηγή: Newscode.gr