ΚΟΣΜΟΣ

Πρώτες θετικές ενδείξεις από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα

Πρώτες θετικές ενδείξεις από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα
Οι Ιάπωνες μηχανικοί κατάφεραν να συνδέσουν στον αντιδραστήρα 2 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα ...

Οι Ιάπωνες μηχανικοί κατάφεραν να συνδέσουν στον αντιδραστήρα 2 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα εξωτερικό καλώδιο, αλλά ακόμη δεν έχουν μπορέσει να επιτρέψουν την ροή της ενέργειας στη μονάδας ώστε να επαναλειτουργήσει το σύστημα ψύξης. Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας γίνονται προσπάθειες για να επανασυνδεθεί η τροφοδοσία ρεύματος στην μονάδα 2, μετά τον επιτυχή ψεκασμό με νερό του αντιδραστήρα 3, ο οποίος έχει ολοκληρωθεί.
Από την στιγμή που έγινε με επιτυχία η σύνδεση του καλωδίου με τον αντιδραστήρα, η επιστροφή της ενέργειας θα ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα για την εκκίνηση των αντλιών του συστήματος ψύξης του συγκροτήματος που καταστράφηκε μετά το σεισμό και το τσουνάμι.
Η ιαπωνική κυβέρνηση δίνει αγώνα με τον χρόνο για να αποτρέψει την έκκληση ραδιενεργού υλικού στην ατμόσφαιρα. Η κατάσταση στον αντιδραστήρα 4 όμως παραμένει κρίσιμη με τους ειδικούς να υποστηρίζουν ότι οι ράβδοι με το ραδιενεργό υλικό δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη και πως η πισίνα διαθέτει αρκετό ακόμη νερό.

Πηγή: newscode.gr