ΚΟΣΜΟΣ

«Σκληρή» στάση απέναντι στην κατάπαυση πυρός της Λιβύης

«Σκληρή» στάση απέναντι στην κατάπαυση πυρός της Λιβύης
Σκληρή στάση απέναντι στην ανακοίνωση περί κατάπαυσης του πυρός...

Σκληρή στάση απέναντι στην ανακοίνωση περί κατάπαυσης του πυρός υιοθέτησε ο Ισπανός πρωθυπουργός, Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν στη Μαδρίτη.

«Η διεθνής κοινότητα δεν θα αφεθεί να ξεγελαστεί από το καθεστώς της Λιβύης και να επιβεβαιώσει με όλα τα μέσα που διαθέτει την αυστηρή επιβολή της απόφασης», δήλωσε.

Επίσης, ο πρώην πρεσβευτής της Λιβύης στον ΟΗΕ, που παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενος για τη στάση της κυβέρνησης της χώρας του απέναντι στους εξεγερμένους, επεσήμανε ότι η ανακοίνωση για κατάπαυση πυρός είναι «μερική ερμηνεία» της απόφασης του ΟΗΕ.

Ο Ιμπραχίμ Νταμπάσι δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια: «Αν (η λιβυκή κυβέρνηση) δεχθεί όλα όσα αναφέρονται στις δύο αποφάσεις, είναι υποχρεωμένη να θέσει σε εφαρμογή όσα ανέφερα σε σχέση με την απόσυρση των δυνάμεών από τους δρόμους και τον τερματισμό των εισβολών των αρμάτων μάχης της στις λιβυκές πόλεις».

Στην αυριανή συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Αφρικανικής Ένωσης και του Αραβικού Συνδέσμου παρουσία του Μπαν Κι Μουν θα καθοριστεί ο τρόπος της επιβολής της απόφασης του ΟΗΕ.

Τέλος, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συναντήθηκε με τον εμίρη του Κατάρ σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Τάνι και συζήτησαν τις πιθανές νέες κινήσεις σε σχέση με τη Λιβύη.