ΚΟΣΜΟΣ

Λουτρό αίματος χθες στην Υεμένη

Λουτρό αίματος χθες στην Υεμένη
Πενήντα δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 126 τραυματίσθηκαν από τα πυρά της αστυνομίας εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών χθες στη Σαναά της..

Πενήντα δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 126 τραυματίσθηκαν από τα πυρά της αστυνομίας εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών χθες στη Σαναά της Υεμένης, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα σήμερα ιατρικές πηγές.

Ο προηγούμενος απολογισμός των θυμάτων της αιματηρότερης διαδήλωσης από τότε που άρχισαν οι λαϊκές κινητοποιήσεις κατά του καθεστώτος, στα τέλη Ιανουαρίου, έκανε λόγο για 46 νεκρούς και για δεκάδες τραυματίες.


Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας με πολιτικά ρούχα πυροβολούσαν από στέγες, στοχεύοντας στο κεφάλι και στο στήθος των διαδηλωτών. Σύμφωνα με άλλη πηγή, οπαδοί του προέδρου άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους.


Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου Σάλεχ, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για τους θανάτους, η αστυνομία δεν ήταν παρούσα στο συμβάν και δεν άνοιξε πυρ.
Ο πρόεδρος της Υεμένης υποστηρίζει ότι οι συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε πολίτες και διαδηλωτές, ενώ ανέφερε πως υπάρχουν «ένοπλα στοιχεία» ανάμεσα στους διαδηλωτές.