ΚΟΣΜΟΣ

Πετρελαϊκό άνοιγμα της Λιβύης σε Κίνα και Ινδία

Πετρελαϊκό άνοιγμα της Λιβύης σε Κίνα και Ινδία
Άνοιγμα σχεδιάζει η Λιβύη προς Κίνα και Ινδία καθώς σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της κυβέρνησης , σχεδιάζει να δώσει απευθείας...

Άνοιγμα σχεδιάζει η Λιβύη προς Κίνα και Ινδία καθώς σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της κυβέρνησης , σχεδιάζει να δώσει απευθείας συμβόλαια σε Κίνα και Ινδία για το πετρέλαιο καθώς θεωρεί τις χώρες αυτές φιλικές ως προς την διαμάχη της με τους αντικαθεστωτικούς.

Ο πρόεδρος της National Oil Corporation Shukri Ghanem, δήλωσε ότι η παραγωγή αργού της Λιβύης είχε μειωθεί σε λιγότερο από 400.000 βαρέλια ημερησίως έναντι 1,6 εκατ. περίπου πριν από την κρίση και προειδοποίησε ότι οι εξαγωγές πετρελαίου θα μπορούσαν να σταματήσουν εντελώς, αν η παραγωγή δεν έχει αποκατασταθεί.

Λόγω της κατάστασης ανέφερε Shukri Ghane, εξετάζουμε την περίπτωση να δώσουμε άμεσα συμβόλαια σε χώρες έτοιμες να έρθουν και να δουλέψουν στη Λιβύη, καθώς επιδιώκουμε την αύξηση της παραγωγήε. Επιπλέον ανέφερε την Ινδία, την Κίνα και τη Βραζιλία ως παραδείγματα πιθανών εταίρων. Προέτρεψε επίσης τις δυτικές εταιρείες πετρελαίου να επιστρέψει το προσωπικό τους στη Λιβύη για να συμβάλει στην αποκατάσταση της παραγωγής, προσθέτοντας ότι όλες οι υφιστάμενες συμβάσεις θα πρέπει να τιμηθούν.

Πηγή: newscode.gr