ΚΟΣΜΟΣ

Επαφές Κάμερον με στρατιωτικούς συμβούλους

Επαφές Κάμερον με στρατιωτικούς συμβούλους
Ο Ντέιβιντ Κάμερον ενδέχεται να συγκαλέσει τους ανώτερους υπουργούς και στρατιωτικούς συμβούλους του σήμερα για συνομιλίες για τις...

Ο Ντέιβιντ Κάμερον ενδέχεται να συγκαλέσει τους ανώτερους υπουργούς και στρατιωτικούς συμβούλους του σήμερα για συνομιλίες για τις εξελίξεις, μία νύχτα μετά τις αεροπορικές επιδρομές στη Λιβύη.

Επίσης, αναμένεται αύριο η επίσημη έγκριση των βουλευτών για τις επιχειρήσεις στη Βρετανία, στη Βουλή των Κοινοτήτων. Ο Τζώρτζ Όσμπορν δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή στο BBC Marr ότι μακροπρόθεσμος στόχος της επιχείρησης ήταν "Να δημιουργηθεί το περιθώριο για τον λαό της Λιβύης να λάβει τις δικές του αποφάσεις για το μέλλον », επαναλαμβάνοντας την επιβεβαίωση του Βρετανού υπουργού εξωτερικών ότι η αλλαγή καθεστώτος δεν ήταν μέρος της εντολής των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Όσμπορν, δήλωσε: «Όσον αφορά τους μακροπρόθεσμους στόχους, είναι προφανές ότι έχουμε καταστήσει σαφές , ότι εμείς θα θέλαμε να δούμε τον συνταγματάρχη Καντάφι να φεύγει, αλλά αυτό δεν αποτελεί μέρος του ψηφίσματος του ΟΗΕ." Πρόσθεσε ότι αυτοί που αγωνίζονται για το καθεστώς Καντάφι, περιφρονούν το διεθνές δίκαιο. "Θα υπάρξει μια διεθνής ποινική διαδικασία, μετά τα γεγονότα και αυτό πρέπει να ακουστεί».

Πηγή: newscode.gr