ΚΟΣΜΟΣ

Αύξηση θερμοκρασίας στον αντιδραστήρα 3 στη Φουκουσίμα

Αύξηση θερμοκρασίας στον αντιδραστήρα 3 στη Φουκουσίμα
Η πίεση στον αντιδραστήρα 3 το πρωί της Δευτέρας, ανέβηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας...

Η πίεση στον αντιδραστήρα 3 το πρωί της Δευτέρας, ανέβηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, με μια άκρως αποκαλυπτική τροπή.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ελευθερωθεί ραδιενεργό νέφος στην ατμόσφαιρα, από τον πιο κατεστραμμένο αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, προκειμένου να εκτονωθεί η πίεση και να αποφευχθεί μια πιθανή έκρηξη, αποτέλεσμα που θα είναι ακόμα σοβαρότερο της λήψης απόφασης που σκέπτονται να υλοποιήσουν οι υπεύθυνοι του εργοστασίου.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν φόβοι ότι οι εργαζόμενοι στο πυρηνικό εργοστάσιο έχουν εισπνεύσει ραδιενεργή σκόνη, δίχως αυτό να τεκμηριώνεται επίσημα.

Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας επεσήμανε στους διαμένοντες σε κοντινή ακτίνα του εργοστασίου όπως αποφύγουν να πίνουν νερό βρύσης, μιας και τα μετρηθέντα επίπεδα ευρέθησαν με υψηλά επίπεδα ραδιενεργού ιωδίου.

Σε μερική λειτουργική επαναφορά του αντιδραστήρα 2, προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στο Φουκουσίμα σήμερα, κάτι που θα βοηθήσει να βελτιωθεί το εργασιακό περιβάλλον των τεχνικών, ανακοίνωσε ένας εκ των υπευθύνων της υπηρεσίας πυρηνικής και βιομηχανικής ασφάλειας της Ιαπωνίας.


"Ανάμεσα στα συστήματα που μπορεί να επαναλειτουργήσουν είναι επίσης και τα όργανα μέτρησης της θερμοκρασίας και της πίεσης", επεσήμανε ο αξιωματούχος.

Αποκαταστάθηκε στο μεταξύ η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στους 5 και 6 αντιδραστήρες με τη σύνδεση καλωδίων, καθώς οι συγκεκριμένοι είχαν υποστεί τις μικρότερες ζημιές από τον σεισμό και το τσουνάμι.