ΚΟΣΜΟΣ

Κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη ζητά η Βραζιλία

Κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη ζητά η Βραζιλία
Έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη έκανε χθες η κυβέρνηση της Βραζιλίας. Ο στόχος της κατάπαυσης του πυρός θα πρέπει να είναι η...

Έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη έκανε χθες η κυβέρνηση της Βραζιλίας. Ο στόχος της κατάπαυσης του πυρός θα πρέπει να είναι η προστασία των πολιτών και η έναρξη του διαλόγου ανάμεσα στη λιβυκή κυβέρνηση και τους αντικαθεστωτικούς, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στη Βραζιλία.


Την περασμένη εβδομάδα, η Βραζιλία, η Κίνα, η Ινδία, η Γερμανία και η Ρωσία απείχαν από την ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών κατά την οποία αποφασίστηκε η χρήση βίας για την επιβολή της ζώνης αποκλεισμού των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη.

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί των συμμαχικών δυνάμεων κατά της Λιβύης υπό τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία ξεκίνησαν το Σάββατο στη διάρκεια επίσκεψης του Ομπάμα στη Βραζιλία- τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική.

Ο Ομπάμα είναι προγραμματισμένο να μεταβεί στο Ελ Σαλβαδόρ από τη Χιλή αργότερα εντός της ημέρας.