ΚΟΣΜΟΣ

Απειλεί με εμφύλιο πόλεμο ο πρόεδρος της Υεμένης

Απειλεί με εμφύλιο πόλεμο ο πρόεδρος της Υεμένης
Ο πρόεδρος της Υεμένης, 'Αλι Αμπντάλα Σάλεχ, προειδοποίησε σήμερα ότι "οποιαδήποτε απόπειρα πραξικοπήματος θα οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο...

Ο πρόεδρος της Υεμένης, 'Αλι Αμπντάλα Σάλεχ, προειδοποίησε σήμερα ότι "οποιαδήποτε απόπειρα πραξικοπήματος θα οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο" στο κράτος της Αραβικής Χερσονήσου και τόνισε ότι ο διχασμός στις τάξεις του στρατού βλάπτει όλη τη χώρα, σε δήλωσή του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

"Αυτοί που επιδιώκουν να αναρριχηθούν στην εξουσία με πραξικόπημα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να συμβεί. Στη χώρα δεν θα υπάρξει σταθερότητα, αλλά εμφύλιος πόλεμος, ένας αιματηρός πόλεμος. Πρέπει να το ξανασκεφθούν", είπε σε ομιλία του προς τους διοικητές του στρατού.


Την ίδια ώρα οι πρεσβευτές της Υεμένης στο Πακιστάν, το Κατάρ, το Ομάν και την Ισπανία συντάχθηκαν με το κίνημα κατά του καθεστώτος του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, σε ανακοίνωση την οποία επικαλείται σήμερα η εφημερίδα Gulf News του Ντουμπάι. "Δηλώνουμε την πλήρη υποστήριξή μας στους νέους και τα αιτήματά τους", γράφουν οι πρεσβευτές αυτοί επιτείνοντας το κύμα αποστασίας στις τάξεις του υεμενίτικου διπλωματικού σώματος.

Οι πρεσβευτές κάλεσαν "τους Υεμενίτες ηγέτες, τους σώφρονες στις τάξεις του στρατού, στους δημόσιους οργανισμούς, τους στοχαστές και τους θρησκευτικούς ηγέτες να προτάξουν το υπέρτατο συμφέρον της Υεμένης επί των προσωπικών τους συμφερόντων".

Το προξενείο της Υεμένης στο Ντουμπάι συντάχθηκε επίσης με το κίνημα κατά του προέδρου, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα.

Παράλληλα το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε τα βίαια επεισόδια εναντίον των διαδηλωτών στην Υεμένη και ζήτησε τη διεξαγωγή εκλογών και αλλαγή του Συντάγματος για να αποτραπεί η απειλή της αναρχίας.