ΚΟΣΜΟΣ

Συγκρούσεις στρατιωτικών στην Υεμένη

Συγκρούσεις στρατιωτικών στην Υεμένη
Δύο στρατιωτικοί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ στρατιωτών και μελών της προεδρικής φρουράς του, Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, στη...

Δύο στρατιωτικοί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ στρατιωτών και μελών της προεδρικής φρουράς του, Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, στη νότια Υεμένη, ανακοίνωσαν σήμερα ιατρικές πηγές.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ταραχές ξέσπασαν χθες το βράδυ στη Μουκάλα ανάμεσα στον διοικητή της ανατολικής στρατιωτικής περιοχής, τον στρατηγό Μοχάμεντ Άλι Μοχσέν που συντάχθηκε με το κίνημα κατά του προέδρου και σε μέλη της προεδρικής φρουράς υπό τον Άχμεντ Σάλεχ, έναν από τους γιους του αρχηγού του κράτους.

Ένας στρατιώτης του τακτικού στρατού και ένα μέλος της προεδρικής φρουράς σκοτώθηκαν σύμφωνα με ιατρικές πηγές και τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ένας αξιωματικός του τακτικού στρατού.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η σύγκρουση σημειώθηκε όταν μέλη της προεδρικής φρουράς προσπάθησαν να διώξουν στρατιώτες του τακτικού στρατού που είχαν πάρει τον έλεγχο της περιοχής γύρω από το προεδρικό μέγαρο στη Μουκάλα.

Είναι η πρώτη συμπλοκή του είδους αυτού μετά την έναρξη της αμφισβήτησης του αρχηγού του κράτους στα τέλη Ιανουαρίου και μετά τη χθεσινή ανακοίνωση αρκετών αξιωματικών, μεταξύ τους του στρατηγού Μοχσέν, ότι συντάσσονται με το κίνημα που ζητεί την αποχώρηση του προέδρου Σάλεχ.