ΚΟΣΜΟΣ

Διαδηλωτές γιούχαραν τον Μπερλουσκόνι

Διαδηλωτές γιούχαραν τον Μπερλουσκόνι
Ομάδες διαδηλωτών υποδέχτηκαν τον Ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι...

Ομάδες διαδηλωτών υποδέχτηκαν τον Ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στο Τορίνο, όπου μετέβη για να για να στηρίξει τον υποψήφιο δήμαρχο της κεντροδεξιάς, Μικέλε Κόπολα.

Έξω από ξενοδοχείο του Τορίνο συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες μέλη αριστερών κομμάτων, καθώς και του λεγόμενου «μοβ κινήματος» και φώναζαν συνθήματα όπως «μαφιόζε», «γελωτοποιέ», «παραιτήσου αμέσως» κ. α.

Αστυνομικές δυνάμεις, χρησιμοποιώντας γκλομπ, επενέβησαν για να διαλύσουν τους διαδηλωτές.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι «η επιλογή του μαφιόζικου προπηλακισμού απέχει εντυπωσιακά από την πραγματικότητα. Ηγούμαι μιας κυβέρνησης που μέσα σε τρία χρόνια συνέλαβε επτά χιλιάδες άτομα που φέρονται να ανήκουν στην μαφία και τριάντα εκ των πιο επικίνδυνων νονών της». Προσέθεσε επίσης ότι «πρόκειται πάντα για τα ίδια τριακόσια άτομα που τον ακολουθούν παντού, για να περάσουν το μήνυμα ότι ο πρωθυπουργός γιουχάρεται».

Σχετικά με την εις βάρος του δικαστική έρευνα, είπε: «κάθε φορά που έχω όρεξη να επιστρέψω στο ρόλο του απλού πολίτη, μια φωνή μέσα μου μου λέει ότι δεν πρέπει να παραδώσω την χώρα σε μια αριστερά που είναι ακόμη κομμουνιστική σε όλες της τις εκφράσεις, αρχίζοντας από όσους θα έπρεπε να διαχειρίζονται την δικαιοσύνη».