ΚΟΣΜΟΣ

«Σύντομης διάρκειας» η ξένη επέμβαση στη Λιβύη

«Σύντομης διάρκειας» η ξένη επέμβαση στη Λιβύη
Ταχεία προβλέπει να είναι η έκβαση του πολέμου στη Λιβύη...

Ταχεία προβλέπει να είναι η έκβαση του πολέμου στη Λιβύη, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, σημειώνοντας ότι η επέμβαση της διεθνούς συμμαχίας θα είναι «σύντομης διάρκειας».

«Δεν φαντάζομαι ότι η συνοχή των αρχών της Τρίπολης θα παραμείνει για πολύ καιρό ακέραιη γύρω από τον Καντάφι και την κοντινή του κλίκα», δήλωσε ο Ζιπέ σε συνέντευξη Τύπου.

«Δεν τίθεται θέμα να κολλήσουμε, θα είναι μια επιχείρηση σύντομης διάρκειας», προσέθεσε, αναφερόμενος στην επέμβαση των ξένων δυνάμεων για την εφαρμογή της απόφασης 1973 του ΟΗΕ.

Τόνισε, επίσης, ότι αποκλείεται μια χερσαία επιχείρηση, ακολουθώντας ανάλογη δήλωση του πρωθυπουργού της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν.

Την Τρίτη πρόκειται να συναντηθούν εκ νέου στο Λονδίνο οι εκπρόσωποι των συμμάχων του δυτικού συνασπισμού που μετέχει στην επέμβαση στη Λιβύη.

«Πήρα την πρωτοβουλία με τον Βρετανό συνάδελφό μου να συγκεντρώσουμε στο Λονδίνο την ερχόμενη Τρίτη μια ομάδα επαφής, στην οποία περιλαμβάνονται όλες οι χώρες (της συμμαχίας), συν την Αφρικανική Ένωση, τον Αραβικό Σύνδεσμο και τις ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις», ανέφερε σχετικά ο Ζιπέ.