ΚΟΣΜΟΣ

Συμβιβασμό προτείνει το Μπανγκλαντές στον «τραπεζίτη των φτωχών»

Συμβιβασμό προτείνει το Μπανγκλαντές στον «τραπεζίτη των φτωχών»
Συμβιβαστική λύση ετοιμάζεται να δώσει το Μπαγκλαντές στην υπόθεση του Μουχάμαντ Γιουνούς...

Συμβιβαστική λύση ετοιμάζεται να δώσει το Μπαγκλαντές στην υπόθεση του Μουχάμαντ Γιουνούς, του νομπελίστα «τραπεζίτη των φτωχών», ο οποίος απολύθηκε από την τράπεζα μικροπίστωσης Grameen Bank.

Στην κατεύθυνση αυτή πίεσε και ο Αμερικανός βοηθός Υπουργός Εξωτερικών για τη Νότια και την Κεντρική Ασία, Ρόμπερτ Μπλέικ, ο οποίος προειδοποίησε τη χώρα για πιθανές επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις.


Ο κ. Μπλέικ δήλωσε την Τρίτη στην Ντάκα, ότι η Ουάσιγκτον είναι «βαθύτατα ενοχλημένη» από την απομάκρυνση του κ. Γιουνούς και ότι οι διμερείς σχέσεις θα επηρεαστούν σε περίπτωση που δεν βρεθεί συμβιβαστική λύση.

Το Υπουργείο Οικονομικών του Μπαγκλαντές απάντησε σήμερα ότι η κυβέρνηση αναζητεί έναν τρόπο για να βρει «μια έντιμη λύση» στο ζήτημα.

«Είναι η κυβέρνηση που σε πρώτη φάση προσέφερε έναν συμβιβασμό. Η ίδια προσφορά ισχύει ακόμα. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη. Αλλά στην περίπτωση αυτή, ο καθηγητής Γιουνούς θα πρέπει να κάνει μια χειρονομία», διευκρίνισε.

Οι υποστηρικτές του Γιουνούς ισχυρίζονται ότι έχει πέσει θύμα μιας εκστρατείας δυσφήμησης, επειδή συγκρούεται εδώ και χρόνια με την πρωθυπουργό Σέιχ Χασίνα.

Διαβάστε επίσης:

Στο δικαστήριο ο «τραπεζίτης των φτωχών»