ΚΟΣΜΟΣ

Μαζικές συλλήψεις καταγγέλλουν μη κυβερνητικές οργανώσεις στη Συρία

Μαζικές συλλήψεις καταγγέλλουν μη κυβερνητικές οργανώσεις στη Συρία
Μαζικές συλλήψεις στη Συρία, κατήγγειλαν μη κυβερνητικές οργανώσεις προάσπισης, περιλαμβανομένου και ενός, φοιτητή της δημοσιογραφίας, μια..

Μαζικές συλλήψεις στη Συρία, κατήγγειλαν μη κυβερνητικές οργανώσεις προάσπισης, περιλαμβανομένου και ενός, φοιτητή της δημοσιογραφίας, μια ημέρα μετά τις αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας στο νότιο τμήμα της χώρας.


Ο Άχμεντ Χαντίφα, 28 ετών, φοιτητής της δημοσιογραφίας, συνελήφθη σήμερα στη Δαμασκό από τις υπηρεσίες ασφαλείας, ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).


Ο Χαντίφα είχε αρχικά συλληφθεί και τεθεί υπό κράτηση για έξι ημέρες χωρίς να τού απαγγελθεί καμία κατηγορία, το Φεβρουάριο. Η οργάνωση ανέφερε ότι ο Χαντίφα συνελήφθη «για τις δραστηριότητές του στο Facebook» υπέρ των διαδηλώσεων στη Ντεράα, απ' όπου ξεκίνησε η λαϊκή εξέγερση και καταδίκασε τη σύλληψη του ιστολόγου καθώς και τις χωρίς προηγούμενο συλλήψεις διαφωνούντων από τις δυνάμεις ασφαλείας.


Η Διεθνής Αμνηστία κατήρτισε ένα κατάλογο με τα ονόματα 93 ανθρώπων που συνελήφθησαν αυτόν τον μήνα σε πολλές πόλεις της Συρίας, υπογραμμίζοντας ότι ο πραγματικός αριθμός των συλληφθέντων είναι πολύ μεγαλύτερος. Πρόκειται για άτομα ηλικίας από 14 ως 45 ετών, μεταξύ των οποίων σπουδαστές, φοιτητές, διανοούμενοι και δημοσιογράφοι.